BIST 10.942
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.510,92
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları ne olur?

Goldaş Kuyumculuk Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Binatlı, altın fiyatlarını seyrini değerlendirdi.

Abone ol

Goldaş Kuyumculuk Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Binatlı, haftanın ikinci gününde 675 dolar seviyelerine kadar gerileyen altın fiyatlarının yeniden yukarı yönlü bir ivme kazanmaya devam etmesinin olası olduğunu bildirdi.

Altın fiyatlarıyla ilgili değerlendirme yapan Binatlı, en büyük servet saklama aracı olarak kullanılan altının, yüzyıllar boyunca paraolarak kullanıldığını, altına bu özelliğini kaybettiren kağıt para sisteminin kurulmasının bile altının önemini azaltmadığını dile getirdi.

Yatırımcılar ve halkın, yerli paranın aşırı değer kaybına karşı birikimlerini çoğunlukla altın olarak tuttuklarını, ayrıca altının taşınabilir olması, saklanmasının kolay olması, dünyanın her yerinde geçerli olması ve hiçbir ülkenin değerine müdahale edemeyeceği bir kıymet olması nedeniyle de önemli olduğunu belirterek, gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerdeki tasarruf sahiplerinin altına yöneldiklerinin gözlendiğini kaydetti.

Önümüzdeki dönemde emtia piyasalarına olan ilginin devam edeceğinin tahmin edildiğini, ilk direnç noktasını 710 dolar olarak gördüklerini, bunu kırması durumunda fiyatların yukarı yönlü bir ivme kazanacağını öngördüğünü aktaran Binatlı, destek noktalarının ise ilk etapta 702, daha sonra 698 dolar olarak tahmin edildiğini ifade etti.

Binatlı, şöyle dedi:

''Haftaya ons fiyatı 721 dolar seviyelerinde başlayan altın, haftanın ikinci gününde kar satışlarıyla birlikte 675 dolar seviyelerine kadar geriledi. Hatırlarsak bir önceki hafta 25 yılın en yüksek seviyesi olan 730 dolar rakamını görmüştü. Hafta ortasında tekrar alıma geçen piyasa fiyatları tekrar 700 dolar üzerine taşımayı  başardı. Bu noktadan sonra fiyatların tekrar yukarı yönlü bir ivme kazanmaya devam etmesi olası...''