BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Baykal Hükümeti suçladı

Saldırı sonrası Danıştay'a ziyarete giden CHP lideri Baykal herkesi aklını başına almaya çağırdı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Danıştay'daki silahlı saldırıyla ilgili olarak ''Bu saldırının hedefinde Danıştay, Anayasa vardır'' dedi.

Baykal, ''Türkiye'de siyasete kan bulaştığını'' savunarak, ''Türkiye, çok tehlikeli bir noktaya doğru maalesef sürüklenmektedir. Türkiye'nin nereye sürüklenmekte olduğunu hala görmeyenlere görmemekte ısrar edenlere bu olaylar umarım bir uyarı olur'' diye konuştu.

Saldırının ardından Genel Sekreter Önder Sav ve bazı parti yöneticileriyle birlikte Danıştay'ı ziyaret eden Baykal, ayrılırken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Baykal, şunları söyledi:

''Anlaşılmıştır ki, bu saldırının hedefi sadece yaralanan yargıçlar değildir. Bu saldırının hedefinde Danıştay vardır, bu saldırının hedefinde Anayasa vardır. Türkiye'nin nereye sürüklenmekte olduğunu hala görmeyenlere, görmemekte ısrar edenlere bu olaylar umarım bir uyarı olur. Çok tehlikeli bir noktaya doğru Türkiye maalesef sürüklenmektedir. Herkes aklını başına almalıdır. Bu tabloya yol açan gelişmelerin sorumluları çok ciddi bir durum değerlendirmesi yapmalıdırlar.

Türkiye'de maalesef siyasete kan bulaşmıştır. Bu son olay bir kişisel tepkinin, bir infialin, bir kişisel hesaplaşmanın sonucunda ortaya çıkmış değildir, çünkü soğukkanlı bir anlayışla hazırlıklı olarak gerçekleştirilmiştir. Bu Türkiye'de hukukun üstünlüğüne, Anayasaya inanan insanları sindirme, onlara bir gözdağı verme girişimidir. Maalesef böyle olayları artık yaşamaya başladık. Bu çok tehlikeli bir gidiştir. Herkesin aklını başına almasını diliyorum ve Türkiyeyi buraya sürükleyen sürecin arkasında yer alanların ciddi bir durum değerlendirmesi yapmalarını diliyorum.''

''TEHLİKELİ SÜRÜKLENİŞ''

Bir gazetecinin, ''saldırganın avukat olduğunu'' anımsatması üzerine, Baykal, ''Bunları sizler yakından izleyeceksiniz. O konuda değerlendirmeler var. Ama ben olayın özüyle ilgili anlayışımı ifade ediyorum'' dedi.

''Türkiye'nin çok tehlikeli bir sürüklenişin içinde olduğunu'' kaydeden Baykal, ''Bunun arkasında kimler var, neler var hepimiz bunu düşünmek zorundayız. Türkiye'yi bu sürüklendiği süreçte doğru değerlendirmekten hala uzak duranların bir yeni değerlendirme yapmasına ihtiyaç var'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Danıştay 2. Dairesinin türban ile ilgili bir kararı vardı. Zanlının da buna tepki duyduğunu ifade ettiği söyleniyor'' sözleri üzerine Baykal, ''Ben düşüncelerimi söyledim'' karşılığını verdi.

Baykal, bir gazetecinin, ''Bu süreçte iktidarın rolü nedir?'' sorusunu da ''İfade ettim. Türkiye'yi buraya doğru sürükleyen oluşumun arkasındaki güçlerin aklını başına alması lazım. Bu iyi bir gidiş değildir. Çok tehlikeli bir sürüklenmedir. Herkes aklını başına almalıdır'' diye yanıtladı.

Deniz Baykal, bir süre önce Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırıların da anımsatılması üzerine, ''Hepsi bir bütün bunların'' karşılığını verdi.