BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,19
HABER /  POLİTİKA

Saldırı Erdoğanı sarstı

Başbakan Erdoğan silahlı saldırıdan bir şeyler çıkarmanın ülkeye zarar vereceğini savundu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay İkinci Dairesi üyelerine düzenlenen saldırıyı kınadı.

Erdoğan, Türkiye’yi ziyaret eden Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen ile birlikte düzenlediği basın toplantısı bir soru üzerine Danıştay’a karşı düzenlenen saldırıyı "lanetliyorum" diyerek kınadı. Olayın nedenleri konusunda bu aşamada bir şey söylenenmeyeceğini, netleşmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Olay bu nedenle oldu, şu nedenle oldu, bunu şu anda konuşmak yanlış olur" şeklinde konuştu. Erdoğan şunları söyledi:

"Bunun bir soruşturma süreci var. Netleşecektir ve neticesi ortaya çıkacaktır. Bu konu ile ilgili olarak şu anda zaten fail Emniyet’in elindedir. Bundan sonra sühpesiz ki olay tamamen ve süratle yargıya intikal edecektir ve karşılığını bulacaktır." Şu anda bu olaydan bir şeyleri çıkartma çabasına girilmesinin yanlış olacağını vurgulayan Erdoğan "Benim şu andaki temennim bu olaydan bir şeyler çıkartma çalışma gayreti içine girmek Türkiye’ye zarardır. Bu yanlıştır. Birliğimiz ve beraberliğimizi güçlendirecek gayretler içinde olmamız lazım" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, bu tür olayların nereden gelirse gelsin tasvip edilemeceğini vurgularken de "Bu tür olaylar nereden gelirse gelsin asla tasvip edilemez, telin ettiğim, kınadığım, lanetlediğim bir olaydır, karşılığını muhakkat bulacaktır" dedi. Erdoğan, olay sırasında yaralanan Danıştay ikinci Dairesi Başkanı ve üyelerine acil şifalar diledi.