BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,97
ALTIN 2.505,05
HABER /  POLİTİKA

Sezer nefretle kınadı

Cumhurbaşkanı Sezer Danıştay'a yapılan silahlı saldırının asla amacına ulaşamayacağını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Danıştay 2. Dairesi üyelerine yapılan saldırıyı nefretle kınadığını belirterek, ''Türk ulusunun bağımsız, özgür ve çağdaş yaşamının güvencesi olan Cumhuriyet'in değerlerine ve kurumlarına karşı düzenlenen saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır'' dedi.

Sezer, saldırı nedeniyle bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Sezer, Danıştay 2. Dairesi üyelerine toplantı yaparken gerçekleştirilen çirkin saldırıyı nefretle kınadığını bildirdi.

Sezer, şöyle devam etti:

''Cumhuriyet'in temel kurumlarından bağımsız yargının üyelerine karşı girişilen saldırı ulusumuzu derinden yaralamıştır. Yüce yargının kutsal görevini yaptığı bir anda girişilen bu saldırı Cumhuriyet tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Türk ulusunun bağımsız, özgür ve çağdaş yaşamının güvencesi olan Cumhuriyet'in değerlerine ve kurumlarına karşı düzenlenen saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır.

Baskılar ve tehditler Türk yargısını yıldıramayacak, Türk yargısı anayasal görevlerini, laik ve demokratik Cumhuriyet'e bağlılıkla sürdürecektir.''
Ahmet Necdet Sezer, böyle üzücü olayların bir daha yaşanmamasını dileyerek, Danıştay ailesine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Sezer, olayda yaralanan Danıştay 2. Dairesi Başkanı ve üyelerine de acil şifa dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Sezer, ayrıca olay ve yaralıların durumuyla ilgili Ankara Valisi Kemal Önal'dan bilgi aldı.