BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.307,30
HABER /  EKONOMİ

İSKİ'den İstanbullulara çağrı: Faturaları düzenli ödeyin

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektrik faturasını ödemeyeceği yönündeki açıklamasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSKİ) İstanbullulara düzenli ödeme yapma çağrısı dikkat çekti.

Abone ol

TÜRKİYE'nin gündeminde elektrik fiyatlarına yapılan zamlar varken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu fiyatlara tepki olarak zamlar geri alınana kadar fatura ödemeyeceğini açıkladı. Bu açıklama üzerinden tartışmalar devem ederken İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinden (İSKİ) dikkat çeken bir açıklama geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan İSKİ'den yapılan açıklamada son günlerde bazı sosyal medya kullanıcılarının elektriğe gelen zamları öne sürerek elektrik faturalarıyla birlikte su faturalarını da ödememe çağrısı yaptıklarının görüldüğü belirtildi.

İSKİ'nin uyguladığı su tarifesinin diğer büyükşehirlerle kıyaslandığı açıklamada, "Öncelikle belirtmek isteriz ki halihazırda İSKİ'nin uyguladığı 5,56 TL/metreküplük 1. kademe konut tarifesi 30 büyükşehir belediyesinin uyguladığı su tarifeleri içerisinde 23. sıradadır" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul'a verilen suyun büyük bir bölümün şehir dışından getirildiği ve bunun da İSKİ'nin elektrik maliyetinin artmasına neden olduğu vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"İstanbul'da kente verilen suyun büyük bir kısmı şehir dışından terfi ettirilerek sağlanmaktadır. Bu bakımdan suyun maliyetinde elektriğin çok önemli bir etkisi bulunmakta olup son elektrik zamlarından en çok etkilenenler arasında kurumumuz ilk sıralarda yer almaktadır. Şöyle ki İSKİ'nin 2022 yılı için hesapladığı elektrik maliyeti 1 milyar 300 milyon TL iken son elektrik zamlarıyla bu rakam 3 milyar TL'ye yükselmiştir. Saygıdeğer İstanbullu hemşerilerimizden bu durumu dikkate alarak faturalarını düzenli olarak ödemelerini bekliyoruz."