BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.292,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İnşaatta üzerine düşen mermer hayatını kurtardı

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

KONYA'da inşaatta çalışırken üzerine mermer düşen işçi, kaldırıldığı hastanede belinde tümör olduğunu öğrendi.

Abone ol

Konya'nın Selçuklu ilçesinde inşaatta çalışırken üzerine mermer blok düşen Ahmet Burak Türkyılmaz yaralandı. Hastaneye kaldırılan Türkyılmaz, belinde kanser tümörü olduğunu öğrendi. Erken teşhis sayesinde ameliyatla tümörü alınan Türkyılmaz, yeni bir hayata başladığını söyledi. 

Kazada yaralanan Türkyılmaz, "Özel bir yerde çalışırken üzerime bir mermer parçası düştü, 1 metre boyunda 60 santim genişliğinde mermer parçasının düşmesi ile birlikte ambulansla bu hastaneye geliyorum. Hastaneye geldikten sonra hemen ilaçlı tomografimi çekiyorlar, bunun sonucunda sağ tarafımda bir parça olduğu görülüyor ama mermer sol tarafıma düşüyor." dedi.

Hastanede kötü huylu tümör olduğunu öğrenen Türkyılmaz, "Ondan sonra burada hemen göğüs hastalıkları hocasına telefon ediyorlar, sağ olsun geliyor o da akşam üzeri parçaya bakmaya. Parçanın düşen yerle bir alakası olmadığı için herhangi bir acısı yok. Hoca diyor ki burada olmaması gereken bir parça var buna bakmamız gerekiyor. Kötü huylu bir tümörün var kansersin... Hemen bu parçayı almamız lazım ben bu arada çok korktum, tırstım. Dedim ki, hocam bana bir iki hafta verin. Yani ben kendimi ölecekmiş gibi hissettim açıkçası. Birkaç hafta motivasyon olup öyle gelmek istedim" şeklinde konuştu.



"Erken tedaviyle yeni bir yaşama başladım" 
Erken teşhis olunmasaydı kanserin vücudunu saracağını ifade eden Ahmet Burak Türkyılmaz, erken tedavi sayesinde yeni bir yaşama başladığını dile getirdi. Erken teşhisin önemine dikkat çeken Türkyılmaz, "Bu tümörün ben de hiçbir yan etkisi, ağrısı yoktu hiç hissedemezdim, bilemezdik. Bunun için yılda bir kez insanların test yaptırması sonucunda vücutlarında ne olduklarını öğrenmeleri, erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu belirtmek isterim. Bunu yaşayarak en iyi öğrenenlerden biriyim" diye konuştu. 

"Bunları işaret olarak görüyorum" 
Ailesinin zorlamasıyla hastaneye geldiğini belirten Türkyılmaz, tabii ki eşim ve çevremdekilerin etkisiyle Salı günü buraya ameliyat olmak için geldim. Hocam sağ olsun ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Cumartesi günü taburcu oldum, şu anda çok şükür kendimdeyim. Mermerin benim üzerime düşmesi, gerçekten her şeyde bir hayır vardır derler onun bana en büyük dersi ve örneği oldu. O mermer kafama düşseydi beyin kanamasından orada ölmüş olabilirdim. Normalde kimse yukarı bakmaz ama ben yukarı baktım üstüme gelirken kaçmaya çalıştım ama sırtıma düştü. Bunların hepsini bir işaret olarak görüyorum. Yani bunun için de mutluyum şu anda ameliyatımı olduğum için. Doktorum radyoloji teknikeri ve herkesin ayni es zamanlı olarak çalışmasıyla oldu" ifadelerini kullandı. 



"Yaklaşık 5 santimetre tümör çıktı" 
Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Serdar Özkan, "Hastanın travma hastası olduğu ancak travma dışında da akciğer görüntülemesinde anormal bulguların olduğu söylendi. Bunun üzerine ben de hastamızı değerlendirdim travma sol göğüs kafesinde olmasına rağmen hastanın sol göz kafesinde kaburgaların iç kısmında bir yumuşak doku tümörü olduğunu teşhis ettik ve bunun üzerine hastaya yönelik bir biyopsi önerdik. Biyopsi sonrasında mevcut kitlenin kötü huylu bir tümör olduğu ortaya çıktı. Ameliyatla içerideki yağ bezi tümörü iki kaburga ile beraber göğüs kafesinden total olarak çıkartıldı. Patolojik inceleme sonucunda da cerrahi sonuçlar temiz olarak geldi, yaklaşık beş santimetrelik bir tümör tesadüfen saptanmış oldu. Hastamızın başına bu kaza gelmemiş olsaydı belki bu kitle saptanmayacaktı." şeklinde konuştu.