BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.428,21
HABER /  POLİTİKA

İkinci kez görevden alınan Ahmet Türk'ten sert açıklama

İçişleri Bakanlığı kararıyla ikinci kez görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, "Yaşananlar kanunsuzluk ve hukuksuzluktan başka bir şey değildir" diye konuştu.

Abone ol

31 Mart yerel seçimlerinde HDP'den yüzde 56’lık bir oy oranıyla seçilen Ahmet Türk, yeniden kayyum atanmasına tepki göstererek yaşananları akıl ve mantık ile izah edemeyeceklerini söyledi.

"Halkın iradesini tanımıyorlar ve buna da demokrasi diyorlar"

"Bunu izah etmek için mantık, akıl yetmiyor" diyen Türk, "Hukukun olmadığı, haksızlığın tavan yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. Halkın iradesini tanımıyorlar ve buna da demokrasi diyorlar. Her şey açık bir şekilde ortada duruyor” dedi.

Vali Mustafa Yaman’ın yeniden atandığını da hatırlatan Türk, ülkedeki siyasetin anti demokratik olduğunun kanıtı olduğunu belirtti.

"Kanunsuzluk ve hukuksuzluk"

"Siyasetin nasıl yürütüldüğü açık bir şekilde ortada” diye konuşan Türk, “Yaşananlar kanunsuzluk ve hukuksuzluktan başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

3 belediye başkanı görevden alındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan görevden alındı.

31 Mart yerel seçimlerinde
Adnan Selçuk Mızraklı yüzde 63
Ahmet Türk yüzde 56
Bedia Özgökçe Ertan yüzde 54 oy almıştı. 

Mardin Valisi Mustafa Yaman ikinci kez İçişleri Bakanlığı kararıyla Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
HDP'li Diyarbakır Van ve Mardin belediye başkanları bu yüzden görevden alındı! İşte kanıtlar
Foto Galeri HDP'li Diyarbakır Van ve Mardin belediye başkanları bu yüzden görevden alındı! İşte kanıtlar Galeriye Gözat