BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

İkinci el oto satışı yine noterde

İkinci eldeki oto satışları trafik şubelerine devredilmişti. Ancak yeni bir haber geldi.

Abone ol İkinci el araçların satış ve devir işlemlerinin noterler yerine trafik şube ve bürolarında yapılması uygulaması 1 Ağustos 2008'den 1 Ocak 2009'a ertelendi.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerin, yürürlük tarihinin 1 Ağustos 2008'den 1 Ocak 2009'a ertelenmesine ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmeliğin ertelemeye ilişkin maddesi 1 Ağustos 2008 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik, 18 Temmuz 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Yönetmelik, ikinci el araçların satış ve devir işlemlerinin noterler yerine trafik şube ve bürolarında yapılmasını ve uygulamanın 1 Ağustos 2008 tarihinde başlamasını öngörüyordu.

Yönetmelikle ayrıca, ilk defa tescili yapılacak ya da hurdaya çıkacak araçlarla ilgili teslim işleminin ilgili gümrük ve vergi dairesine bildirilmesi için öngörülen süre 3 günden 15 güne çıkarılmıştı.

Araçların satış ve devirlerine ilişkin maddede yapılan değişiklikle de işlemlerin noterden yapılması zorunluluğu kaldırılarak, araçların her çeşit satış ve devirlerinin, araç sahibi adına düzenlenmiş tescil belgesi esas alınarak, trafik tescil şube veya bürolarındaki ilgili memurlar tarafından siciline işlenerek yapılması kuralı getirilmişti.

Trafik tescil şube veya büroları dışında yapılan her türlü satış ve devrin geçersiz olacağı belirtilmişti.