BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli Doğana koltuk çıktı!

Deniz Feneri ve Aydın Doğan tartışmalarına MHP lideri Bahçeli'de katıldı. Bahçeli dolaylı da olsa Aydın Doğan'a destek çıktı!

Abone ol

Başbakan Erdoğan ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan arasındaki kavgaya MHP lideri Bahçeli'de en yüksek perdeen katıldı. Partisinin web sitesinden oldukça sert bir üslupla kaleme aldığı açıklamada, Erdoğan'a yüklendi ve Doğan Grubu'na dolaylı da olsa destek çıktı.

İşte MHP lideri Bahçeli'nin Erdoğan'ı eleştiren o sözleri; 

Türkiye'ye halak kırıklığı yaşatmıştır: Tartışma, gerilim ve kutuplaşma altında girilen 22 Temmuz 2007 Milletvekili Genel Seçimlerinden sonra, huzur, refah ve esenlik arayan milletimiz; 376 gündür görev başında olan 60. Hükümet’in icraatları ve ülkemizde yaşanan diğer gelişmeler karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşamaktadır.

(...)AKP iktidarı döneminde siyasi ve ahlaki çürüme, devlet ve toplum hayatımızı bir kanser gibi sarmış, yozlaşma kültürü her alanda kök salarak; yolsuzluk, vurgun ve talan hâkim anlayış haline gelmiştir.

Bunun sonucu olarak devlet ve adalet mekanizmasına olan güven ne üzücüdür ki derinden sarsılmıştır. Nitekim siyaset kurumu yıpranmış, toplum nezdinde çok ağır bir itibar kaybına uğramıştır.

AK Parti yolsuzluğun odağı: Bu kapsamda peşi sıra kamuoyuna yansıyan Adalet ve Kalkınma Partisi merkezli yolsuzluk ve rüşvet haberleri, millet ve devlet hayatı için endişe verici bir aşamaya gelmiştir.

AKP’li bazı belediyelerin oluşturduğu ihale ve imar çetelerinin organize yolsuzlukları, AKP üst düzey yöneticilerinin bulaştığı utanç verici rüşvet olayları, yandaş medyayı beslemek için kamu kaynaklarının ulufe olarak dağıtılması tek tek ortaya çıkmaktadır.

    
MHP lideri Bahçeli, geçtiğimiz
aylarda Aydın Doğan ile üst üste
iki kez bir araya geldi. İlki, Doğan'ın
eski ortağı olan aynı zamanda çok
eski bir MHP'li olan Necati Uslu'nun
cenaze töreni oldu. Bu ilginç
buluşmanın hemen ardından bu
kez Doğan, MHP liderini
Gümüşhane'deki bir açılış törenine
çağırdı. Bahçeli, daveti kabul ederek
tüm kurmaylarıyla birlikte
Gümüşhane'de Doğan Holding
tarafından yaptırılan parkın açılış
törenine katıldı. 

Türk milleti bir taraftan manevi değerleri hayâsızca istismar ederek inanç hortumculuğu yapan, öte yandan kul ve yetim hakkına el uzatan ve bundan da hiç rahatsızlık duymayan AKP’nin yolsuzluk kervanının son yolculuğunu izlemektedir.

Deniz Feneri açıklaması:
En son Almanya’da, uzantısı Türkiye’de bulunan bir yardımlaşma derneğiyle ilgili ortaya çıkan usulsüzlük iddialarının, yargıya intikali ve konunun Başbakan Erdoğan’a kadar uzanması vahim bir durumu daha ortaya çıkarmıştır.

Bu iddiaların ciddiye alınması, sonu nereye kadar uzanırsa uzansın tetkik ve tahkik edilmesi elzem bir hale gelmiştir. Konunun Türkiye ayağıyla ilgili olarak Cumhuriyet savcıları acilen gereğini yapmalıdırlar. Ayrıca Devlet Denetleme Kurulu’nun görevlendirilerek, meselenin objektif esaslar içerisinde ele alınıp araştırılması mutlaka sağlanmalıdır.

Başbakan Erdoğan’ın önünü alamadığı panik ve asabi tavrı, hırçın ve şantaja uzanan konuşmaları bir anlamda da suçluluk psikolojisinin tezahürleri olarak değerlendirilmelidir.

Aydın Doğan'a destek: Bilinmelidir ki, korku ve baskı yöntemleriyle basın ve haber alma özgürlüğünü kısıtlama girişimleri geçmişte hiçbir iktidara bir şey kazandırmamıştır. Buna yeltenenlerin akıbetleri ve bu yolla demokratik kültüre verdikleri zararın olumsuz bilânçosu hafızalardaki tazeliğini korumaktadır.

AKP zihniyetinin sahip olmuş olduğu eksik ve mahsurlu demokrasi anlayışı sonucunda; artık hükümet olmak, milletimizin yüksek menfaatinin sağlanmasının aracı olarak değil, adeta yağmacılığın, zenginleşmenin vasıtası olarak görülür bir konuma gelmiştir.