BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  GÜNCEL

Deniz Fenerinde karar bugün!

CHP, Frankfurt'ta üst kurdu, davayı takip ediyor. Bu arada mahkeme Deniz Feneri ile ilgili kararı her an açıklayabilir.

Abone ol Deniz Feneri davasının bugünkü duruşmasında soruşturmayı yürüten başkomiser Alexander Böhm dinlenecek. Duruşmada sanıklardan Mehmet Gürhan’ın da hakkındaki suçlamaları yanıtlaması bekleniyor.

Bugünkü duruşmada kararın açıklanabileceği yönünde haberler geliyor. Mahkemeyle uzlaşma yoluna giderek suçlarını itiraf eden Mehmet Gürhan’ın en fazla 6 yıl, Mehmet Taşkanı’ın 3 yıl, Firdevsi Ermiş’in tecilli hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

Bağış adı altında topladıkları paraları çıkar amaçlı kullanmakla suçlanan sanıklar 6 aydır cezaevinde bulunuyordu. Sanıklar, mahkemede derneğin Türkiye’yle bağlantılı olduğu ve toplanan paraların aralarında Kanal 7 ve Yeni Şafak gazetesininde aralarında bulunduğu bazı şirketlerin finansmanında kullanıldığını ifade etti. Sanıklar toplanan paralarla çeşitli yatırımlar yapıldığını da itiraf etmişti.

CHP heyeti Frankfurt'ta
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ali Kılıç, Almanya’nın Frankfurt kentinde bugün görülecek “Deniz Feneri”davasının duruşmasına katılacak.

Kemal Kılıçdaroğlu Almanya’ya gitmeden önce yaptığı açıklamada, dini duyguların sömürülerek, bu paraların ticarete ve siyasete aktarılmasının doğru olmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Almanya’da ortaya çıkan skandalın Türkiye bağlantılarını, destekçilerini ve paranın nerelere aktarıldığını araştıracaklarını belirtti.

CHP’li milletvekilleri dava ile ilgili rapor hazırlayıp, partiye sunacak.

Ntvmsnbc