BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.429,70
HABER /  GÜNCEL

Kontör dolandırıcıları hız kesmiyor

Medya uyarıyor fakat dolandırıcılar hala vatandaşı kandırabiliyor

Abone ol

Konya'da kendilerini asker veya polis olarak tanıtıp vatandaşlardan kontör yollamalarını isteyen dolandırıcılar, medyada çıkan onlarca habere rağmen vatandaşları kandırmaya devam ediyor.

Vatandaşların telefonlarını arayan veya çağrı bırakan kişiler, telefonla konuştukları kişilere polis veya jandarma olduklarını söyleyerek, ''Sizin telefonunuzdan önemli kişiler aranıp hakaret edilmiş, bunun cezası çok büyük, suçluyu şu an yakalamak üzereyiz'' diyor.

Telefondaki kişi söylenenlere inanma eğilimi gösterirse dolandırıcılar telefon sahibinden, sözde kendisinin telefon hattına girip önemli kişileri arayan şüpheliye ulaşabilmeleri için, kendileriyle telefon bağlantısını kesinlikle kesmemesini ve bir bayiden kontör satın alıp, kazıdığı şifreleri kendilerine göndermelerini istiyor.

Ağır para veya hapis cezasıyla korkutulan kişi, bu cezadan, sözde gönderdiği kontörlerle söz konusu kişinin yakalanması sayesinde kurtulacağını sanarak, satın aldığı cep telefonu kontörlerinin şifrelerini güvenlik gücü sandığı kişilere bildiriyor. Kişi dolandırıldığını anladığında ise iş işten geçmiş oluyor.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri, kontör dolandırıcılığı yapan kişilerin elde ettikleri kontörleri bir başkasına satma imkanı olmadığını, kontörsüz kaldıklarında bu tür dolandırıcılık konusunda bilgi sahibi olmayan vatandaşları arayarak telefonlarına kontör yükletmiş olduklarını söyledi.

Bir tek kişiden dolandırılan kontör miktarının çoğu kez binlerce YTL'yi bulabildiğini ifade eden yetkililer, şunları kaydetti:

''Kendilerini polis olarak tanıtan kötü niyetli kişiler, medyada bu konuda çıkan onlarca habere rağmen, yoğunluğu azalsa da vatandaşları kandırmaya devam ediyor. Kontör dolandırıcılığıyla mücadele etmenin tek yolu vatandaşın bu tür olaylara karşı bilinçlenmesidir. Vatandaşlarımız, kendilerini arayan tanımadıkları insanlarla konuşmasın. Kendilerini devlet görevlisi olarak tanıtıp kontör isteyen kişilerin talebini kibarca reddederek telefonu kapatsın.''