BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.435,41
HABER /  GÜNCEL

Yatak odası cezası bitiyor!

Köyün erkeklerine müjde! Şalvar Davası sona eriyor... Köyün su sorunu bitiyor. Erkeklerin de cezası tabii ki...

Abone ol Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Kıca köyünde, kadınların, kocalarını ''odalarına almama'' cezası vermesine neden olan, bu yüzden, Şener Şen ile Müjde Ar'ın başrollerini paylaştığı ''Şalvar Davası'' filmini hatırlatan su sorununa, Mersin Valiliğinin el attığı bildirildi.

İl Özel İdaresi Köylere Yönelik Hizmetler Daire Başkanlığı İçme Suları Bölümünden gelen 5 kişilik keşif heyeti, köye 2 kilometre mesafede bulunan su kaynağında incelemelerde bulundu.

Heyete bilgi veren Köy Muhtarı Osman Arslan, kaynaktaki suyu köye pompalayacak gerekli makinelerin kurulu olduğunu, ancak boru ve su deposu olmadığı için suyu kullanamadıklarını kaydetti.

Su kaynaklarının olmasına rağmen yıllardır köyde su sıkıntısının yaşandığını belirten muhtar Arslan, şunları söyledi:

''İki yıl önce hazırladığımız proje, Mersin İl Özel İdaresine verilmiş ancak, onaylanmamıştı. Şimdi gelen keşif ekipleri yine incelemelerde bulunuyorlar. Umut ediyoruz ki daha önceki gibi sadece inceleyip gitmemeleri ve bu kaynağın boşa akıp gitmesi yerine köyümüzün su ihtiyacının karşılanmasıdır. İnşallah bu kez evlerimizde ve kuruyan tarlalarımız suya kavuşur.''

Köydeki su sıkıntısı ve bu sıkıntıya karşı erkeklerin duyarsız kalması nedeniyle kocalarını ''odalarına almamakla'' cezalandırılan köylü kadınlar ise şunları söylediler:

''Okullar açıldı çocuklarımızı bol bol yıkayamıyoruz. Çamaşırlarımız günlerce kirli kalıyor. Buna karşın suyu 2 kilometre mesafeden taşıma görevi yine kadınlara düşüyor, erkekler ise kahvehanede oturuyor. Su gelinceye kadar erkeklerin cezası sürecek.''

MİLLETVEKİLİNE ŞİKAYET ETMİŞLERDİ

Kıca köyü kadınları, geçen hafta sonu, köylerine gelerek sorunlarını dinleyen CHP Mersin Milletvekil Ali Rıza Öztürk'e su sıkıntısıyla ilgili sorunlarını anlatmış ve bu yüzden kocalarını odalarına almayarak cezalandırdıklarını bildirmişlerdi.

Köylü kadınların bu cezası ise zorbalığa baş kaldıran kadınların öyküsünü anlatan Şener Şen ile Müjde Ar'ın baş rollerini paylaştığı ''Şalvar Davası'' adlı filmi hatırlatmıştı.