BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,93
ALTIN 2.434,92
HABER /  POLİTİKA

Hulki Cevizoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na 'gazi Meclis' tepkisi: ABD'den danışman getirmekten daha büyük gaftır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'yi 'Gazi' olarak tanımamasına gazeteci Hulki Cevizoğlu tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin Cevizoğlu, " '15 Temmuz bir tiyatrodur' demişti. O yüzden meclisin bombalanmasına inanmamıştı." dedi

Abone ol

Gazeteci Hulki Cevizoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Bu Meclis'in itibarına çok büyük darbeler vurdunuz. Bu Meclis'e Gazi Meclis diyorlar. Gazi Meclis ayrıdır. Gazi Meclis falan filan bırakın o ayakları." sözlerini CNN Türk'te değerlendirdi.

Cevizoğlu,"Buradan şunu da kast ediyor, defalarca bunu söyledi. Onun da bir tiyatronun parçası olduğunu düşünüyordu. 'Siz buna Gazi Meclis diyemezsiniz' demek istiyor." ifadelerini kullandı.

"Atatürk'ü bilmiyor"

Gazeteci Hulki Cevizoğlu, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin, "Kendi bilgilerimden şüpheye düştüm. Bu tam bir skandal. 'Biz Atatürk'ün partisiyiz' diyen Kılıçdaroğlu'nun Atatürk ile ilgili çok temel bir şeyi bilmediği ortaya çıktı. Sakarya Savaşı'nın nerede yapıldığını bilmediği de ortaya çıkmıştı. Danışmanları da bir şey bilmiyor gibi. Atatürkçü olmayan Atatürkçüler bize ders vermeye çalışanlar, onların etkisinde kalmış. Kendisi de bilmiyor Atatürk'ü. Kemal Bey'in bunu bilmemesi, Atatürk'ün meclisi bir diktatör konumuna getirmesi tam bir skandaldır, gaftır. ABD'den danışman getirmekten daha büyük gaftır. Önce bir Atatürkçülük eğitimi alması gerekiyor. Ben böyle bir şey duymadım nutkum tutuldu. Ben ağır konuşmamak için bu kdar konuşayım." ifadelerini kullandı.