BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

HPye teşekkür plaketi

MKK, Merkezi Kaydi Sistem’in tanıtımında sistemin altyapı kurulumunda rol alan HP’ye ödül verildi.

Abone ol

MKK, Merkezi Kaydi Sistem"in tanıtımında sistemin altyapı kurulumunda rol alan HP"yi teşekkür plaketiyle ödüllendirdi.

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), sermaye piyasalarının en kapsamlı modernizasyon projelerinden Merkezi Kaydi Sistem"i tanıtmak ve kıymetli kağıtların geçirdiği dönüşümü kutlamak amacıyla düzenlediği gecede, katkılarından dolayı HP"ye teşekkür plaketi verdi. Sistemin altyapı kuruluşunda önemli rol oynayan HP adına Genel Müdür S. Şahin Tulga plaketi aldı.

Hisse Senetleri de Dijitalleşiyor

Merkezi Kaydi Sistem, her yerden herkesin ulaşabildiği, İnternet tabanlı bir elektronik altyapı sistemi. 7 gün 24 saat kesintisiz çalışan ve çift para biriminde kayıt tutmaya uygun bir modelin yaşama geçirildiği sistem
için 600 bin satır koddan oluşan bir uygulama geliştirilmiş bulunuyor. Takasbank"ta yatırımcılar adına mislen saklanmakta olan hisse senetlerinin tümü, 28 Kasım 2005 tarihinde kaydileştirildi ve Merkezi Kaydi Sistem tüm fonksiyonlarıyla aynı anda devreye alındı.

Merkezi Kaydi Sistem"e HP"den Güçlü Altyapı

MKK, Merkezi Kaydi Sistem ve İş Sürekliliği Merkezi"nin hayata geçirilmesinde HP ile işbirliğine gitti. Sistem ile kuruluşun bilgi işlem altyapısının kurulması hedeflendi. Oluşturulan bilgi sistemi,İMKB"de gerçekleşen işlemlere bağlı menkul kıymet hareketlerinin, TCMB saklamasındaki hazine bonolarının, çeşitli banka ve aracı kurumlar
tarafından piyasaya sürülen fonların mülkiyet kayıtlarını otomatik olarak saklıyor.

Uçtan uca tüm altyapının kurulumu, tasarımı ve devreye alınması çalışmalarının tümünde HP ve MKK çalışanları birlikteydiler. MKK, veri yedekleme sistemi ve iş sürekliliği merkezinin tasarım çalışmalarını da HP ile birlikte yürüttü.