BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
HABER /  POLİTİKA

HDP ile görüşen Kılıçdaroğlu, neden birlikte açıklama yapamadı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün parti genel merkezinde HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve heyetini ağırladı. Görüşmenin ardından HDP heyeti kameralar karşısına geçerek CHP binasında açıklama yaptı. Ancak dikkatleri çeken bir konu vardı.

Abone ol

Kılıçdaroğlu, daha önce tüm genel başkan ziyaretlerinde kameralar karşısına geçerken, HDP heyeti ile poz vermemek için heyetin yanında yer almadı. Kılıçdaroğlu'nun bu hareketi sosyal medyada büyük tepki çekti! 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve beraberindeki heyetle CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından HDP heyeti basın açıklaması yaptı. Daha önce genel merkezde görüştüğü muhalefet partisi liderleriyle ortak açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu sırada Sancar'ın yanında yer almadı. Sancar, "Ortak basın açıklaması yapılmamasının, görüşülen partilerin talebi olup olmadığı" sorusu üzerine "Bizim tercihimiz.

Bu konuda açık tavrımız budur. Çeşitli yöntemler düşünülebilir. Her bir parti veya farklı partiler farklı yöntem düşünebilirler. Biz bu yöntemin daha faydalı olacağına kanaat getirdik ve bu yöntemi diğer partilere kendimiz önerdik" demekle yetindi.

"Basın açıklamasında ortadan sıvıştın"
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Twitter paylaşımında, Kılıçdaroğlu'na "CHP Genel Merkezi'nde HDP ile toplantı yapıp, basın açıklamasında ortadan sıvışmak... Aynı karede görünmeyerek milleti kandırdığınızı mı sanıyorsunuz?" diye tepki gösterdi.