BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.488,91

Haydar Baş Kimdir?

Haydar Baş, 28 Ocak 1947 tarihinde Trabzon‘da doğdu. Aslen Akçaabatlı. Annesinin adı Ayşe, babasının ası Hasan Baş’tır. Perihan ve sevim adında kardeşleri vardır. İlk, orta ve lise eğitimini Trabzon‘da yaptı. Kayseri‘deki Erciyes Üniversitesi’ne bağlı Yüksek İslam Enstitüsü’nden 1970 yılında mezun olmuştur. Bakü Devlet Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Haydar Baş, halen Doğu Dilleri ve Edebiyatlarını...

Haydar Baş, 28 Ocak 1947 tarihinde Trabzon‘da doğdu. Aslen Akçaabatlı. Annesinin adı Ayşe, babasının ası Hasan Baş’tır. Perihan ve sevim adında kardeşleri vardır. İlk, orta ve lise eğitimini Trabzon‘da yaptı. Kayseri‘deki Erciyes Üniversitesi’ne bağlı Yüksek İslam Enstitüsü’nden 1970 yılında mezun olmuştur.

Bakü Devlet Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Haydar Baş, halen Doğu Dilleri ve Edebiyatlarını Araştırma Fakültesi, Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim üyesi.

Haydar Baş, Mefkureci Öğretmenler Derneği’nin Trabzon Şubesi Başkanlığını yaptı. Beş yıl Devlet Liselerinde, iki yıl Ticaret Liselerinde ve İmam Hatip Liselerinde olmak üzere yedi öğretim yılı öğretmenlik yaptı.

Bağımsız Türkiye Partisi'nin Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş siyaset arenasında 'İş, aş, Haydar Baş' sloganı ile hatırlanıyor. Renkli kampanyaları ile bilinen Haydar Baş'ın özel hayatı da hayli ilgi çekici. Daha önce hakkında çok eşli olduğuna dair iddialar çıkan Haydar Baş'ın eşinin ismi Ayşe Baş...

Haydar Baş'ın eşi kimdir? : Haydar Baş'ın eşinin ismi Ayşe Baş... Haydar Baş ile 1971 yılında evlenen Ayşe Baş, kamuoyuna pek çıkmıyor. Haydar Baş'ın bu evlilikten 8 çocuğu olduğu biliniyor.

Şirketleri : Haydar Baş, kendinir araştırmacı, yazar, işadamı, sanayici ve tüccar olarak tanımlıyor. “BAŞ” Şirketler Grubu, BAŞ Çelik Fabrikaları, BAŞ Ticaret A.Ş. ve BAŞ Isı Sanayi şirketinin sahibi. Haydar Baş, Meltem TV, Mesaj TV, Yeni Mesaj Gazetesi, İcmal, Öğüt ve Mesaj dergilerinin de sahibi. Özel Meltem okulları da Haydar Baş'a ait.

5 dil biliyor: Haydar Baş, Türkçeden başka Fransızca, Arapça, Farsça ve Azerice bilmektedir.