BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.401,12
HABER /  GÜNCEL

Hatay'da korkutan deprem! Çevre illerden de hissedildi

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, çevre illerden de hissedildi.

Abone ol

Hatay Kırıkhan'da 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem büyük korku yaşattı. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi. AFAD'dan yapılan açıklamada, sarsıntının derinliği 11.67 kilometre olarak belirtildi. Deprem sonrasında bazı vatandaşlar sokağa çıktı.

Deprem sonrası olumsuz bir ihbar yok
AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan bir diğer açıklamada "Geçmiş olsun Hatay. Kırıkhan ilçesinde saat 21.13’te meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

Kandilli'den açıklama
Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada, Kırıkhan'da meydana gelen depremin büyüklüğü 4.6, derinliği ise 8.8 kilometre olarak bildirildi.

Kırıkhan Belediye Başkanı: İnşallah korktuğumuz şeyler olmaz
Depremin ardından Kırıkhan Belediyesinin ilçede hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Kırıkhan Kaymakamı Mahmuthan Arslan ile Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan belediye başkanı Yavuz, olay anından itibaren kaymakam Arslan ile sahada olduklarını vurguladı.

Gelen ihbarları anında değerlendirdiklerini kaydeden Yavuz, "Şu ana kadar çok şükür can kaybı yok. Bizim tespitlerimize göre, tabii daha sonra AFAD ve diğer teknik ekiplerin de dahil olacağını biliyoruz. Kendi teknik ekibimizle beraber şu ana kadar 6 evde ciddi bir hasar tespiti yaptık. Bunlardan 5'ini mühürledik. Bu evlerdeki aileleri kaymakamlıkla beraber başka yerlere yerleştiriyoruz." dedi.

Kırıkhanlılara geçmiş olsun dileklerini yenileyen Yavuz, çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kırıkhan’da vatandaşlar geceyi sokakta geçiriyor
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem kentte büyük korkuya neden oldu. Birçok vatandaş deprem sonrası sokaklara çıktı.

Çok sayıda vatandaş evlerinden kaçarak sokaklara dökülürken, deprem nedeniyle can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi. Kırıkhan’da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından tedbir amaçlı evlerine giremeyen vatandaşlar, park ve bahçelerde sabahlayarak önlem aldı.

Sokakta ateş yakarak çevresinde oturan vatandaşlar tedbir amaçlı bu geceyi sokakta geçireceklerini ifade ettiler.

Bakan Koca'dan 'geçmiş olsun' paylaşımı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırıkhan'da meydana gelen depremle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

"21.12’de Hatay Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar kurumlarımıza herhangi olumsuz bir çağrı gelmemiştir. Geçmiş olsun Hatay."