BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  SPOR

Lionel Messi, Dünya Kupası'nda rekor kırdı

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nın finalinde Arjantin, 120 dakikalık süresi 3-3 biten maçta Fransa'yı penaltı atışlarında mağlup ederek şampiyon oldu. Karşılaşmada iki gol birden kaydeden Lionel Messi, birçok rekor kırdı.

Abone ol

Arjantin'in Dünya Kupası'ndaki en golcü oyuncusu olan Lionel Messi, Fransa'yı penaltı atışlarında 4-2'yle geçtikleri karşılaşmada birçok ilke imza attı.

Arjantin'in yıldızı Lionel Messi, Fransa karşısında süre alıp goller atarak yeni rekorların sahibi oldu.

Hırvatistan maçında Lothar Matthaus'un en çok Dünya Kupası maçı oynayan oyuncu rekorunu egale eden Messi, Fransa karşılaşmasıyla birlikte rekorun sahibi oldu.

En çok maç oynayan oyuncu
Dünya Kupalarında 26 müsabakaya çıkan Arjantinli yıldız en çok Dünya Kupası maçı oynayan futbolcu unvanını eline geçirdi.

Dünya Kupası'nda en fazla forma giyen 3 futbolcu
1- Lionel Messi - Arjantin (26 maç)
2- Lothar Matthaus - Almanya (25 maç)
3- Miroslav Klose - Almanya (24 maç)

En çok süre alan Messi
Lionel Messi, karşılaşmada 24 dakikadan fazla süre alarak İtalyan Paolo Maldini'yi geride bırakıp Dünya Kupası tarihinde en fazla süre alan oyuncu unvanını da elde etti.

En çok gole etki eden oyuncu
Fransa karşılaşmasında penaltıdan ağları havalandıran Lionel Messi, 13 gol ve 8 asistle en çok gole etki eden oyuncu unvanının da sahibi oldu.

Arjantin'in en golcüsü
Yarı finalde oynanan Hırvatistan maçında kaydettiği golle Messi, Gabriel Batistuta'yı geride bırakıp 13 gole ulaşarak Arjantin Milli Takım tarihinin Dünya Kupası'ndaki en golcü oyuncusu olmuştu.

Pele'yi de geçti
Dünya Kupası'ndaki gol sayısını 13'e çıkaran Messi, 12 golü bulunan Brezilyalı efsane Pele'yi geride bıraktı.