BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  GÜNCEL

Hatay'da baraj patladı: Arama kurtarma ekipleri enkazları bırakıp kaçtı! Polis anons yapınca gerçek ortaya çıktı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. Depremin en çok etkilediği illerden biri de Hatay oldu. Hatay'ın Antakya ilçesinde "Baraj patladı" iddiası arama kurtarma çalışmaları devam ederken ortalığı karıştırdı. Çok sayıda vatandaş şehri terk etmek için yollara düşerken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. İşte "Baraj patladı" iddasında yaşanan gelişmeler...

Abone ol

Hatay'ın Antakya ilçesinde deprem sonrası yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları sürerken "baraj patladı" diye bağıran ve koşan kişilerin ortaya çıkması sonucu arama kurtarma ekipleri enkazları bırakarak kaçmaya başladı.

Öte yandan kısa süreli panik sonrası polis ekiplerinin yaptığı anonsla gerçek ortaya çıktı. Antakya'da baraj olmadığını belirten ekipler, "Asılsız ihbar. Lütfen işinizin başına gelin" diye uyarıda bulundu.

Kaçmak için yollara düştüler
Sosyal medyaya düşen görüntülerde ise baraj patladı iddialarının kısa sürede yayılmasının ardından bölge halkı ve arama kurtarma çalışmalarına destek veren gönüllüler olmak üzere çok sayıda vatandaşın Hatay'dan çıkış yapmak için yollara düştüğü görüldü. Ayrıca görüntülerde görevli personellerin araçları tek tek durdurarak 'Baraj patladı' iddialarının asılsız olduğunu ve hırsızlık yapmak isteyen yağmacıların bu söylentiyi yaydığını söyleyerek vatandaşları uyardı ve kente geri dönmelerini istedi. O anlar kameralara böyle yansıdı. 

Bakan Kirişci'den Baraj açıklaması: "İddialar asılsızdır"
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kurtarma ekiplerini ve vatandaşları panikleten Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Kirişci Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığı yönündeki iddialar ASILSIZDIR. Deprem bölgesindeki baraj ve göletlerimiz anlık olarak takip edilmektedir. Benzer bir dezenformasyon Atatürk Barajı ile ilgili de üretilmiş, yerinde incelemeyle kamuoyunu bilgilendirmiştik. Yarın da Hatay’daki barajlarımızı yerinde inceleyeceğim. Bu süreçte resmî kurumların bilgilendirmeleri dışındaki malumata itibar edilmemesi büyük önem taşımaktadır” ifadelerine yer verdi.

Vali Doğan açıklama yaptı: 'Panik havası oluşturmaya çalışıyorlar'
Vali Doğan, AA muhabirine, Yarseli Barajı'nın patladığı şeklindeki sosyal medya paylaşımlarının doğru olmadığını belirtti.

Doğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da şunları kaydetti:

"Yarseli Barajı patladı haberi tamamen yalandır. Barajlarımızda herhangi bir sorun yoktur. Resmi açıklamalar dışındaki haberlere inanmayın. Hatay ile ilgili haberleri Valiliğimiz haber sitelerinden takip etmenizi öneriyoruz. Birtakım kötü niyetli kişiler ilimiz ile ilgili yalan haberler üreterek kamuoyunu yanlış yönlendirerek panik havası oluşturmaya çalışıyorlar."

"İnanılmaz bir kaos ortamı yaşandı"
Bölgede olan Haberler.com muhabiri Savaş Karan, yaşanan paniği anlattı. Bir anda ortaya atılan "Baraj patladı" iddiası sonrası bölge olanların büyük bir panik yaşadığını aktaran Karan, "Herkes koşuşturmaya başladı. Ekipler işini bıraktı. İnanılmaz bir kaos ortamı yaşandı. Polislerin anonsuyla ortalık sakinleşti. Arama kurtarma ekipleri tekrar işinin başına dönmeye başladı" ifadelerini kullandı.