BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hastaneye yanlış iğne davası

Aksaray Devlet Hastanesi, yanlış iğne ve ihmal nedeniyle bir ölüme sebep olmaktan suçlanıyor.

Abone ol

Aksaray'da trafik kazasında yaralanarak kaldırıldığı hastanede ameliyat edildikten sonra ölen kişinin yakınları, yanlış iğne ve ihmal olduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Aksaray'da 21 Mayısta, Hurşit Uğuz'un (26) kullandığı motosikletle
tali yoldan gelen Mehmet Karakaş'ın kullandığı 68 EC 765 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada motosiklette bulunan Uğuz ile Çetin Sertkaya (29) yaralandı. Yaralılar, Aksaray Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, bacaklarında ve kolunda kırık tespit edilen Hurşit Uğuz ameliyat edildi. Ameliyat sonrasında kendine gelen Uğuz narkozun etkisinden çıkmaya başlayınca ağrılarının olduğunu söyledi.

Yakınlarının ifadesine göre, narkoz görevlisi tarafından yapılan ağrı kesici iğneden sonra fenalaşan Uğuz hayatını kaybetti. Hurşit Uğuz'un yakınları, yanlış iğne yapıldığı ve müdahale zamanında yapılmadığı için Uğuz'un öldüğü iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcılığı, Aksaray Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Hurşit Uğuz'un kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Uğuz'un cesedinin Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine karar verdi.

Başhekim Uzman Dr. Mustafa Yordam, Uğuz'un ameliyatının başarılı geçtiğini, ancak ağrıları artan ve fenalaşan hastaya, müdahale edilmeye çalışılırken hayatını kaybettiğini söyledi.