BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.393,75
HABER /  DÜNYA

Haşimi hayatından endişeli

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi çarpıcı açıklamalarda bulundu

Abone ol

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, "Siyasi kimliğimden dolayı, 'Merkezi Ağır Ceza Mahkemesi' yerine Kerkük veya Erbil'deki tarafsız ve bağımsız herhangi bir mahkemede yargılanmak istediğimi daha önce beyan etmiştim. Aksi bir durum anayasaya aykırı olur" dedi.

Ceylan Intercontinental Otel'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Haşimi, Bağdat'ta dün yapılan duruşmaya iki sebepten dolayı katılmadığını söyledi.

Haşimi, "Siyasi kimliğimden dolayı, 'Merkezi Ağır Ceza Mahkemesi' yerine Kerkük veya Erbil'deki tarafsız ve bağımsız herhangi bir mahkemede yargılanmak istediğimi daha önce beyan etmiştim. Aksi bir durum anayasaya aykırı olur" diye konuştu.

Hayatının Bağdat'ta yüksek risk altında olduğunu savunan Haşimi, şöyle konuştu: "Bağdat'ta hakkımda uygulanması düşünülen yargılama şeklinin adil olduğunu düşünmüyorum. Adalet sistemi uluslararası hukuka uygun olduğu sürece, saygı duyarım. Şartlar, yer ve zaman uygun olduğu takdirde mahkemeye katılırım. Medya beni sürgünde gibi niteliyor ama ben sürgün değilim. Türkiye'deki programımı bitirip, geçen salı Erbil'e dönmek için rezervasyon yaptırmıştım, fakat son dakikada bir iş arkadaşım aradı ve dönüşümü birkaç gün ertelememi ve Irak'ta uygun diyalog ortamının oluşmasını beklememi söyledi. Ben de bu nedenle birkaç gün daha Türkiye'de kalmaya karar verdim. Burada üniversite ve sivil toplum örgütleriyle birtakım toplantılara katılacağım."