BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Hasan Cemal 'abi'yi görmek istemiyor

Yeni kitabıyla gündeme oturan gazeteci Hasan Cemal 'abi' dediği İlhan Selçuk'u o durumda görmek istemiyor...

Abone ol

Milliyet'ten Devrim Sevimay'a piyasaya yeni çıkan kitabıyla ilgili konuşan Hasan Cemal için eski dostların yeri hala canlı ve taze. Cemal, Süleyman Demirel ve İlhan Selçuk için bakın neler anlattı:

Kitabınızda bir buçuk yıl görüşmediğiniz zaman Demirel’i özlediğinizi yazmışsınız. Demirel’le görüşmeyeli şimdi ne kadar oldu?

Gazeteci-siyasetçi ilişkisi çok ilginç oluyor ve benim de Demirel’e bir sempatim vardır. İnsan olarak seviyorum. Fakat sanıyorum bu sefer 2004 Annan Planı’nda Denktaş’a destek vermesinden ya da 2007’de 27 Nisan muhtırası konusunda almış olduğu tavırdan bu yana galiba hiç görüşmedik. Telefonda dahi konuşmadık.

Bu kez özlediniz mi?

Demirelvari bir cevap vereyim; özlemedim diyemem. 

Kitabın konusu değil, ama uzun süredir yoğun bakımda olduğu için soralım: İlhan Selçuk’la ne zamandır konuşmuyorsunuz?

1991 yılı Kasım ayında vazo kırıldı Cumhuriyet’te, ondan sonra bir kez birinin nişan davetinde kapıda karşılaştık. “Merhaba Hasan Cemal” dedi, ben de “Merhaba İlhan Abi” dedim, böyle yürüdük geçtik. En son o.

Nedense hastaneye gidip ziyaret etmeyi çok istediğinizi, ama bundan bir şekilde geri durduğunuzu hissediyorum; doğru mu?

Doğru, çok düşündüm, fakat çok hasta. Böyle bir dönemde onun beni görmesine, benim onu görmeme içim elvermedi. Çünkü ayaktayken dimdik görmemişim, konuşmamışım, şimdi bu kadar ağır hastayken gitmekle onu rahatsız ederim diye düşündüm.

Siz seviyorsunuz İlhan Selçuk’u...

Ben İlhan Selçuk’u ağabeyimden öte severdim