BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.454,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kaymakam madene indi

Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, jandarma komutanı ile birlikte yerin 200 metre altına inerek maden ocağında inceleme yaptı.

Abone ol

Kaymakam İbrahim Küçük ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Ünsal, Çakırca köyünde faaliyet gösteren Polat Kömürcülük'e ait ocakta incelemelerde bulundu. İşletme mühendisi Mustafa Tokat maden ocağı hakkında bilgi vererek inceleme boyunca kaymakam ve komutana refakat etti. Yerin 200 metre kadar altına inen Küçük ve Ünsal, çalışan işçileri de ziyaret edip bir süre görüştü. Kaymakam ve jandarma komutanı, yaklaşık 1.5 saat yer altında kaldı.

Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, geçtiğimiz aylarda Odaköy'deki grizu faciasının yaşandığı kömür ocağına girmek istediğini ancak henüz taze olan kaza sebebiyle bundan vazgeçtiklerini kaydetti.

Bu arada, 18 işçinin hayatını kaybettiği grizu faciasının yaşandığı Dursunbey Odaköy'deki Şentaş Madencilik'e ait ocağın yeniden faaliyete geçirilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı olan söz konusu kömür ocağının sahibi Erhan Ortaköylü'nün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ocağın yeniden faaliyete geçirilmesiyle ilgili girişimlerde bulunduğu, görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.