BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
HABER /  GÜNCEL

Sigara içenlere ibretlik tabut

30 gün boyunca sigara paketlerini toplayıp yapıştırdı. Çevresinekiler onunla dalga geçti ama sonu bakın nasıl oldu?

Abone ol

İzmir'in Torbalı ilçesindeki Özel Olgun İlköğretim Okulu'nun 7. sınıf öğrencilerinden Yusuf İslam Delikkaya, 30 günde topladığı 600 sigara paketini, yine 30 günde birbirlerine yapıştırarak bir tabut maketi yaptı.

Sigaranın zararlarını, sigaranın kendisiyle anlatmak ve çevre kirliliğine de dikkat çekmek isteyen Delikkaya, okulla ev arasındaki yaklaşık 1 kilometrelik mesafede her gün yerlere bakarak, başını kaldırmadan gidip geldi.

Rastgele atılan sigara paketlerini usanmadan bir torbayla tek tek toplayan Delikkaya, sağlam olanlarını ayırdı. 600 paketten 400'ünün işine yarayacağını anlayan öğrenci, bantlarla birbirine yapıştırmaya başladı.

SİGARA İÇENLERE UYARI

Sigaranın zararları her yerde anlatılmasına rağmen insanların ibret almamasının kendisini rahatsız ettiğini belirten Yusuf İslam Delikkaya, "Çevremdeki insanların birçoğu, bana alay edercesine baktı. Her gün topladığım sirga paketlerinin kokusu bile beni rahatsız ederken insanların bunu içine çektiğini düşünemiyorum. O tertemiz ciğerleri katran tabakasıyla doldurmak ne kadar anlamsız. Bütün bunları düşünerek insanları bir de ben uyarmak istedim. 'Bakın, akıllı olun. Böyle giderseniz sonunuz bu tabutun gerçeğine binmek olur.' demek istedim. İnşallah birileri bundan ibret alır da sigarayı bırakır." dedi.

Sigaranın bıkarılması halinde önce kendisi, sonra ailesi ve hepsinden önemlisi çevrenin daha az kirleneceğini vurgulayan Delikkaya, ayrıca tabutun içine yerleştirdiği bir insan iskeletiyle de yaşanacakları gözler önüne serdi.