BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İşte Gaziantep'in vergi rekortmenleri

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, Gaziantep'te 2009 yılı kurumlar vergisi rekortmenlerini açıkladı.

Abone ol

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, düzenlediği basın toplantısında Gaziantep'teki 2009 takvim yılı kurumlar vergisi rekortmenlerini açıkladı.

İlk sırayı alan mükellefin isminin açıklanmasını istemediğini belirten Çember, "İsminin açıklanmasının istemeyen birinci sıradaki mükellefin ardından sırasıyla Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Tiryaki Agro Gıda Sanayi ve Ticaret A. Ş., Naksan Plastik ve Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Tektuğ Elektrik Üretim A.Ş., Çimko Çimento ve Beton Sanayi ve  Ticaret A.Ş., Şölen Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Merinos Halı Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kaşmir Halı Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Akınal Sentetik Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ilk on sırayı almışlardır" dedi.
Çember, Hem matrah hem de tahakkuk eden vergideki artış oranı, Türkiye ortalamasıyla kıyaslandığında; Gaziantep'teki durumun Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğu görülmektedir. Bu da Gaziantep'in başarı hikayesidir. Gaziantep'te finans kuruluşu olmamasına rağmen bu oranların yakalaması ise tamamen Gaziantepli sanayicilerin başarısıdır. Gaziantep'i bir sanayi kenti olarak değerlendirdiğimizde; 2010 yılındaki imalat sektöründeki gelişmeler ve krizin etkilerinin azalması ile 2010 yılında daha  başarılı bir performans beklemek hayal olmaz" diye konuştu.