BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Avea'dan adalet sistemine büyük destek

Avea ve Adalet Bakanlığından bir ilk...Artık özel destek kuvvetlerinde çalışanlar suçluları cep telefonundan sorgulayabilecek...

Abone ol

Avea, Adalet Bakanlığının Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) kapsamında güvenlik kuvvetlerine yönelik hazırladığı özel hizmetine destek sağladı.

Avea açıklamasına göre, Adalet Bakanlığı tarafından geliştirilen UYAP projesi kapsamında, güvenlik kuvvetlerine sunulan uygulama ile JAVA uyumlu cep telefonları üzerinden, hakkında mahkemelerce yakalama ve tutuklama kararı verilen kişilerin sorgulanabilmesi amaçlanıyor.

Avea ve Bakanlık arasında gerçekleştirilen işbirliği öncesinde sadece sınırlı sayıda özel cihaz üzerinden yapılabilen sorgulamalar, artık çok daha geniş sayıda personel tarafından kullanılabilecek. Spexco tarafından geliştirilen ve tüm fonksiyonları Avea tarafından desteklenen bu uygulama ile güvenlik kuvvetlerinin suçlu takibindeki gücüne de önemli bir katkı sağlanacak.

UYAP projesi kapsamında Avea üzerinden ilgili personellere özel olarak tanımlanan uygulama, sadece izin verilen cihaz, SIM kart ve bir kullanıcı hesabıyla kullanılabiliyor.