BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Protesto sırası paşalara geldi!

Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Selahattin Kaya'ya göre komutanlar bir süre sonra şehit cenazelerine gidemeycek!

Abone ol

Siyasilerin şehit canezelerinde yuhlanmalarıyla başlayıp yumruk yemelerine kadar gelen süreci değerlendiren siyasetçi Selahattin Kaya'dan çarpıcı tahmin: Yakında askerler de şehit cenazelerine gitmeye cesaret edemeyecekler...

1989-1994 yılları arasında SHP'den Bingöl Belediye Başkanı olan ve uzun yıllar hem devletten hem PKK'dan baskı gören Selahattin Kaya, Taraf Gazetesi'nden Neşe Düzel'e gündemin sıcak dinamiklerini değerlendirdi...

Düzel'in "Öcalan, İmralı'da son avukat görüşmesinde, çatışmaların orta yoğunlukta bir savaşa dönüşebileceğini söylüyor. Ne demek istiyor?" şeklindeki sorusuna Kaya'nın yanıtı ilginç oldu:

"Savaşı tırmandırırım, gerekirse topyekün savaşa iderim" diye tehdit ediyor. Türkiye'nin politikacıları çok büyük hatalar yaptılar. Geçmişte şehit cenazeleri gelirdi ve insanlar vatan sağolsun derdi. Dört beş yıldan beri hükümetin hiçbir üyesi cesaret edip de cenazelere gidemiyor. Fazla uzun sürmeyecek, alkışlanan paşalar da cenazelere gitmeye caseret edemeyecekler. Çünkü politikacılar, kan ve şehitler üzerinden halkı Kürtlere karşı öyle kışkırttılar ki, tabiri caiz ise besledikleri canavar şimdi kendilerine döndü. Halk cenazelerden önce politikacıları kovdu.

PKK POLİTİKASINI BELİRLEDİ

Çok yakında askerleri de cenazelerde görmek istemezlerse hiç şaşmayın. PKK bunu görüyor ve "evlere çok ceset gönderirsem, halk tarafından bu kabul edilmez bir hal alır ve benim pazarlık gücüm artar" diyor. Şehit cenazelerine karşı halkın hassasiyetinin artması, PKK'nin lehine işlemeye başladı. PKK, şiddteti şartlara göre daha da artırabilir. Eskisi gibi hiçbir hedef gözetmeden saldırabilir.