BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç Baykal'ın namusuna sahip çıktı!

Geçtiğimiz aylarda suikast iddialarına maruz kalan Arınç'a bu kez Baykal soruldu. Arınç Baykal'a sahip çıktı.

Abone ol

Bülent Arınç 'Baykal'ın her şeyini eleştirdik ama aile hayatını, eşine bağlılığını hep takdir ettik' dedi ve ekledi: Baykal'ın canı, malı, namusu hepimizi ilgilendirir!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Baykal'ın olduğu iddia edilen kaset ve suikast iddiası hakkında ne düşündüğü sorusuna şöyle yanıt verdi:

MONTAJ DERSE MEMNUN OLURUM

"Lütfen kısa bir açıklama yaparlar da bu montajdır, sahtedir, bir hayal ürünüdür, kesinlikle böyle birşey yoktur derlerse büyük bir memnuniyet duyacağım. Kimsenin rızası olmadan habersizce yerleştirilmiş bir video ile özel hayatın tespit edilmesi ve bunların ifşa edilmesi büyük bir insanlık suçudur. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Bunu kim yapmış olursa olsun böyle bir olayı tasvip etmek mümkün değildir.

İKİ TARAF DA SİYASETÇİDİR

Sayın Baykal da bir siyasetçidir, o kasette olduğu iddia edilen diğer kişi de. İki tarafta evlidirler. Aile hayatlarına da büyük bir saldırı olduğunu düşünüyorum. Bu konuda tarafların konuşmak istemediğini de biliyorum.

BAYKAL'IN AİLE HAYATINI HEP TAKTİR ETTİK

Bende yıllardan beri siyasetteyim. Baykal ile görüşlerimiz çok farklı. Ama birbirimizin davranışlarını siyasi fikirlerini hep eleştirdik. Ama benim ve çevremin Baykal’ı eleştirmediğimiz tek konu var, eşine karşı sadakati ve aile hayatı. Her şeyi eleştirdik evet ama bizim camiada da sayın Baykal’ın eşine çok bağlı olduğu, topluma örnek olacak biçimde olduğu hep söyledik.

EN KISA SÜRE İÇİNDE 'BÖYLE BİR ŞEY YOKTUR' DEMELİ

Ortaya atılan iddia bu saygınlığı zedelememeli. Ben ‘böyle bir şey yoktur’ açıklamasını çok kısa bir süre içinde bekliyorum.

BANA SUİKAST İDDİASIYLA DALGA GEÇMİŞTİ

Bu olayla hiçbir ilgisi olmadığı halde bir suikast yapılacak iddiası ortaya atıldı. Birbiriyle bağlantılı olmaması lazım. Doğrudur kötülük düşünenler olabilir ve Allah saklasın bu amaçla hareket eden örgütler de bulunabilir. Ancak bu iddianın ortaya atılması için diğer iddianın çıkmasını beklemeye gerek yoktu.

Bana suikast iddiaları ortaya atıldığında Sayın Baykal olayı karikütarize etmeye çalıştı. 'Kozmik odadan kozmik patates' çıktı. Fikirleri uyuşmasa bile sayın Baykal ve arkadaşlarının 'geçmiş olsun' demesi gerekirken, mesele Bülent Arınç olunca 'vur gitsin' demişlerdi.

BEN TERSİNİ YAPIYORUM

Ben tersini yapıyorum. Sayın Baykal Türkiye için önemli bir kişidir. Onun canı, malı, namusu hepimizi ilgilendirir. Onunla ilgili suikast iddiasına sahip çıkılmalı ve ortaya çıkarılmalıdır."