BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,55
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çan Sera Ankaralıların hizmetinde

Hayvan barınağı olarak kullanılan Çukurambar bölgesindeki Çan'Sera Çiçek ve Süs Bitkisi Üretim Merkezi, hizmete girdi.

Abone ol

Çankaya Belediyesi tarafından daha önce geçici hayvan barınağı olarak kullanılan Çukurambar bölgesindeki Çan'Sera Çiçek ve Süs Bitkisi Üretim Merkezi, vatandaşların hizmetine girdi.

CHP Çankaya İlçe Başkanı Gökalp Cudi Çalışkan, Çankaya Belediyesi Başkanvekili Fazıl Güleken, Çankaya Belediyesi Meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Anneler Günü nedeniyle bugün onlara çiçek sunmaya çalışacağız ve onlar adına fidan dikmeye çalışacağız. Herhalde dünyanın annelere özür günü, 364 gün ağlatıp sonraki gün güldürmeye çalışıyoruz. Bir gün bile olsa anımsanmak, hak edilen değerin atfedildiğini hissetmek, özenle dokunulmak, aranmak, elinden öpülmek, yaşattıklarımızın affı için yeterli olur mu olmaz mı bilmiyorum ama çocuklarını kaybeden, sistemin her türlü eziyetine en çok kemiğine kadar bulaştırdığımız yüce varlıklara hiç olmazsa bir gün özür dileyelim. Siz olmasanız iyi insanlar var olamazdı, insan var olamazdı, insan nesli süremezdi. Annelerimizi sevgiyle kucaklayalım, onları analım, yaşamayanlar için de onları anarak yaşatmak boynumuzun borcu. Toplumumuzun gelişmesinin her
merhalesinde, cumhuriyetimizin kurulmasında onların kattıkları değerleri saygıyla analım ve kıymetini bilelim" dedi.

Başkan Tanık, Çankaya Belediyesi olarak Çukurambar bölgesinin bu kısmında belediyenin 70 dönümlük arsası olduğunu belirterek, "Ankaralının piknik yapabileceği, altında çocukların özgürce koşup oynayabileceği oyun alanlarına, rekreasyon alanlarına, parka dönüştürme yönünde ciddi bir çalışma yaptık.
Bugün seralarımızın kapasitesi Çankaya Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl 40 ila 60 bin arasında değişen çiçek üretim potansiyelini bir ay içerisinde 240 bine ulaştırırken, buradan hem halkımızın çiçek ihtiyacı karşılanacak hem de park ve bahçelerimizin çiçek ihtiyacı önemli ölçüde karşılanacak" diye konuştu.

ODTÜ'yle birlikte gerçekleştirme çalışmaları sürdürdüğümüz Yüzüncü Yıl Isı Santrali'nin de kent ısınması Tarihi ve Teknoloji Müzesi haline dönüştürülmesi durumunda bu bölgenin bir müzeler ve kültürel tesisler koridoruna Ankara için dönüşmesini sağlamış olacağız. Bu bölgedeki hem yaşam kalitesini, hem eğitsel özellikleri hem de insanların birbirleriyle iletişim kurabilecekleri yaşam ortamlarının oluşmasını sağlayacağız" dedi.

Çankayalıların balkon ve bahçelerini süsleyecek 500 bine yakın çiçek ve süs bitkisi üretimi için ilk fidanları çocuklarla birlikte diken Tanık, merkezin tüm Çankayalılara ve Ankaralılara hizmet vereceğini dile getirdi.