BIST 10.269
DOLAR 32,20
EURO 34,79
ALTIN 2.437,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

HES'ten vazgeçilince pankartlar indi

HES tartışmaların yaşandığı Yuvarlakçay’da HES’ten vazgeçilmesinin ardından, pankartlar köylüler tarafından toplandı.

Abone ol

Aylarca Hidroelektrik Santrali (HES) tartışmaların yaşandığı Yuvarlakçay’da yüklenici firmanın HES’ten vazgeçmesinin ardından, eylemlerin sembolü olan pankartlar köylüler tarafından davul zurna eşliğinde toplandı.

Yuvarlakçay Topgözü mevkisinde 5 ay devam eden köylülerin HES yapımını durdurma eylemleri, geçtiğimiz günlerde firmanın geri adım atması nedeniyle köylülerin ve çevre gönüllülerinin istediği şekilde sonuçlanmıştı. Firma yetkililerinin bölgeden ayrılmasının ardından pankartlar indirilirken; köylüler canlı müzik eşliğinde pankartların indirilmesini kutlayarak eğlendiler.

Etkinlikte konuşan Yuvarlak Çay Koruma Platform üyesi Murat Demirci; “Bilindiği gibi Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Sonuç değil ama iyi yolda gidiyoruz.Firma projeyi bu şartlarda ve tepki olduğu için, devam etmeyeceğini açıkladı. Buna son derece sevindirici bir hareket, memnuniyetle karşılıyoruz ve bu sebeple bizde memnuniyetimizi göstermek adına yazmış olduğumuz iki tane pankartı firmanın doğru bir şey yaptığı için memnuniyetimizi göstermek için bu pankartları indiriyoruz. Firmanın iptal etmesi için yapacağı başvuruları yapmasını bekliyoruz. Firmanın söylediği ‘Bin tane ağaç dikeceğim’ diyor. Ağaç dikmesini gerek yok. Biz zaten ağaçları diktik. Hatta kesilen ağaçların yerlerine fidanlar çıkmağa bile başladı. Dikeceği bin ağacın dikilmesini değil kesilecek olan on bin ağacın kesilmesini önlesin, bu bize yeter” dedi.