BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van Batum'da tanıtıldı

Van'ın tanıtım atağı, Birleşik Arap Emirlikleri ve Amerika fuarlarından sonra Gürcistan'da devam etti.

Abone ol

Gürcistan'ın Adjara Özerk Cumhuriyeti'nin Batum şehrinde bu yıl 7-9 Mayıs tarihlerinde üçüncü kez düzenlenen BATUMI EXPO 2010 Turizm Fuarı'na; Van Valiliği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü adına Şube Müdürleri Selman Güzel ve Fahrettin Karakoç katıldı.

Fuarda Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı da Van, Bitlis ve havzası adına fuardaki yerini aldı. Fuara ayrıca özel sektör olarak Ah Tamara Lokum Firması yetkilileri Hakan Günaslan ve Umut Alırız da iştirak etti.

TÜRKİYE MİSAFİR ÜLKE
Türkiye, BATUMI EXPO 2010 Turizm Fuarı'na bu yıl geniş bir şekilde katılıyor. Geçen yıl 8 ülke, 95 firma ve sektör temsilcisinin katıldığı ve 22 bin kişinin ziyaret ettiği Batum Fuarı'nda misafir ülke olarak baş köşeye oturan Türkiye'ye ilgi büyük oldu. Van'ın bu defa ikinci kez katıldığı fuarda bu yıl yerli ve yabancı firmalar daha çok rağbet gösterdi.


BAŞBAKAN, VANGÜZEL'E HAYRAN KALDI
İlk gün görkemli bir açılış sonrasında Acaristan Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varsahalomidze, Van standını ziyaret etti. Kalabalık bir basın mensubunun görüntülediği ziyaret esnasında Başbakan Varsahalomidze'ye Vangüzel kitabı yanında Van'ı tanıtıcı broşürler verildi. Vangüzel kitabını uzun uzun inceledikten sonra hayranlığını gizleyemeyen Başbakan Varsahalomidze, bu yıl üçüncüsü düzenlenen fuara ikinci kez katılmasından dolayı Van'a teşekkür ederek Van'ın bu bölgede tanınmaya başladığını ve gelecek
sene de bu güzide kenti fuarda görmek istediklerini belirtti. Başbakan ve berberindekiler, daha sonra Bitlis standını da ziyaret etti.

"VAN'I BURALARDA GÖRMEK GÜZEL"
Acaristan Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varsahalomidze, fuarın ikinci gününde de Van standını yalnız bırakmadı. Van'ın Batum'a gelmesinden dolayı memnuniyetlerini belirten misafirler, fırsat bulduklarında Van'a geleceklerini
belirtti.