BIST 9.722
DOLAR 32,49
EURO 34,95
ALTIN 2.423,25
HABER /  MEDYA

Halk TV'nin Marmaris'teki canlı yayınına saldırı gerçekleşti beş kişi gözaltına alındı

Halk TV'nin Marmaris İçmeler'de yangınlarla ilgili yaptığı canlı yayın sırasında konuklara ve televizyon ekibine saldırı gerçekleşti. Saldırıyı gerçekleştiren gruptan beş kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Halk TV'de yayınlanan Gökmen Karadağ ile Açıkça programında konuk olarak gazeteciler İsmail Saymaz, Murat Ağırel, avukat Salim Şen ve bir CHP Muğla milletvekilinin de olduğu yayına saldırı gerçekleştirildi.

Saldırganlar önce canlı yayın sırasında, "Efendice konuşmak istiyoruz" diyerek yayına girdi; ardından programı sunan gazeteci Gökmen Karadağ araya gittiklerini duyurdu.

Televizyonun paylaştığı görüntülerde dışarıdan gelen en az beş kişinin sandalyede oturan gazetecilere ve konukların üzerine yürüdüğü görülüyor.

"Yanlış şeyler konuştuğunda engelleriz"

Ara sırasında ise yayını durdurmak isteyen kişiler yayın ekibiyle tartışarak Halk TV görevlilerinin üzerine yürüdü. Saldırganların yayının kesilmesini istediği ve "Yanlış şeyler konuştuğunda engelleriz" diyerek yayın ekibine saldırdığı aktarıldı.

Murat Ağırel yere düştü

Bir kişi eline cam şişe alarak ekibin üzerine yürüdü Bir kişinin Halk TV ekibine elindeki cam şişeyle saldırdığı da görüntülerde yer alıyor.
Gazeteci Murat Ağırel, üzerine saldırılması yüzünden yere düştü.

Saldırının ardından yayına devam eden Gökmen Karadağ, "Verdiğimiz kısa arada, 'Ne söylemek istiyorsanız söyleyin, yayın başladığında ben bunları ileteceğim' dedim. Israrla yayına katılmak istediler. Bunun mümkün olamayacağını defalarca ilettim. Bunun üzerine yayın yapmamıza engel oldular" açıklamasında bulundu.

Saymaz: Kışkırtılmış grupların saldırısı 

Gazeteci İsmail Saymaz, "Kışkırtılmış grupların saldırısı bizi durduramayacak. Gerekirse sabaha kadar burada canlı yayın yaparız" dedi.
Gazeteci Murat Ağırel ise, "Gruptan bir kişi 'Eğer siz bu yayına devam ederseniz ve söylediklerinizin yanlış olduğunu düşünürsek size bu yayını yaptırmayız' dedi. Bu iş fikrini beyan etme değil, bir tehdittir. Buradaki gazeteciler, vekiller bu tehditlere boyun eğecek insanlar değiller" ifadesini kullandı.

Saldırganın, Mehmet Ağar ile fotoğrafı ortaya çıktı

Halk TV canlı yayınını basan saldırganlardan Sertan Yüce’nin, Mehmet Ağar ile fotoğrafı ortaya çıktı.

5 kişi gözaltında: Darp raporu almışlar

Yayını basan ve isimleri Mert Topaloğlu, Bilal Topaloğlu, Şeyhmus Urebe, Sertan Yüce, Fatih Çoban olduğu öğrenilen 5 kişi gözaltına alındı.  Gazeteci Murat Ağırel'in sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiye göre, saldırganlar, ‘’Bize saldırı oldu ,asıl biz şikayetçiyiz" demişler ve darp raporu almışlar. 

Şikayetçi oldular

Yayının ardından Halk TV Programcısı Gökmen Karadağ, Salim Şen, Murat Ağırel ve İsmail Saymaz ile birlikte şikayetçi oldular.

4'ü serbest bırakıldı

Şüphelilerden 4'ü ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Uçaklardan nokta atışı isabetin perde arkası! Görünmeyen kahramanlar
Foto Galeri Uçaklardan nokta atışı isabetin perde arkası! Görünmeyen kahramanlar Galeriye Gözat