BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Halil Falyalı KKTC'da suikastle öldürüldü! Eşi de yanındaydı 1 kişi gözaltında

KIBRIS'ta kumarhane ve otel işletmecisi Halil Falyalı, dün akşam saatlerinde silahlı saldırıya uğradı. Halil Falyalı ve şoförü ölürken saldırı sırasında eşi de yanındaydı. Suikasti gerçekleştirenlerin sürat teknesiyle adadan kaçtığı iddia edilirken, 1 kişi gözaltına alındı. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı..

Abone ol

Organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker'in çektiği videolarda da adı geçen Halil Falyalı, Girne'deki otelinden Çatalköy'e gittiği sırada içinde eşinin ve şoförünün bulunduğu konvoya uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Saldırı sonrası Falyalı'nın şöförü Murat Demirtaş olay yerinde hayatını kaybederken Halil Falyalı ağır şekilde yaralandı.

Şoförü de kendisi de hayatını kaybetti
Halil Falyalı, önce Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'ne ardından YDÜ Hastanesi'ne sevk edildiği ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi. Falyalı'nın aracı, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce otomatik silahlarla tarandığı da öğrenildi.

Sürat teknesiyle kaçtıkları iddia edildi
İddialara göre; Falyalı, evinin yakınlarında arazi aracıyla gelen şahıslar tarafından otomatik silahlarla tarandı. Saldırganlar adadan sürat teknesi ile ayrıldı. Ayrıca Falyalı'yı öldüren suikast timi de MOBESE kameralarına yakalandı.

Asistanı: Herhangi bir tehdit yoktu
Olayın ardından suikastın işlendiği bölge görüntülendi. Olay yerini inceleyen polis ekipleri bölgede 50'den fazla kovan bulundu. Falyalı'nın asistanı Alihan Pehlivan yaptığı açıklamada "Herhangi bir tehdit yoktu, zaten olsa ona göre önlem alınırdı. Halil bey her akşam olduğu gibi ailesi ile otelden eve geçerken daha önceden planlanmış bir pusuya düşürüldü. Kendisi ön araçta ailesi arkadaki araçtaydı" diye konuştu.

Saldırıyla ilgili bir kişi tutuklandı
KKTC polisi tarafından gece gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 1 kişinin yakalanarak göz altına alındığı bildirildi. Ömer Tunç adlı zanlının polisteki sorgusunun ardından çıkarıldığı Girne Kaza Mahkemesi, 2 gün tutukluluk emri verdi.

Falyalı'nın cenazesinin yarın İskele bölgesine bağlı Kumyalı'da toprağa verileceği belirtildi.

Sedat Peker, Halil Falyalı için neler söylemişti?
Organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla aranan ve yurt dışında yaşayan Sedat Peker, Mayıs 2021'de yayımladığı videolarda hem Türkiye’den hem Kıbrıs’tan siyasetçilerle ilgili birçok iddiada bulunmuştu. Bunlardan biri de Halil Falyalı'ydı. Otel ve kumarhane işletmecisi olarak tanınan Falyalı’nın ABD tarafından kara para aklama ve uyuşturucu ticareti nedeniyle arandığına dair haberler Türk basınında yer almıştı. Bu iddiaların üzerinden aylar geçtikten sonra, Falyalı hakkında Kıbrıs mahkemelerinde farklı bir sebeple arama kararı çıkarıldı. İş insanının kumarhanesinde çalışan bir kişiyi, kasadan izinsiz para aldığı iddiasıyla önce alıkoymak, ardından darp etmek ve zorla vekalet imzalatmak suçlamasıyla 7 Ekim 2021'den itibaren aranan Falyalı, 14 Ekim’de beraberinde üç zanlıyla birlikte teslim oldu. Halil Falyalı, ertesi gün tutuklanarak Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Falyalı hakkında önce üç gün, ardından 70 gün tutuklu yargılama kararı çıkartıldı. 20 Ekim’de, Kıbrıs’ta Türkçe yayın yapan gazeteler, Falyalı’nın kalp rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırıldığını; Lefkoşa Devlet Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde tedavi altına alındığını yazdı. Aralık ayında, Halil Falyalı, kendisi ve çalışanları aleyhlerindeki davalar geri çekilince serbest kaldı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Çok kuvvetli olacak 2 gün sürecek! Meteoroloji ve Orhan Şen uyardı 50 ilde alarm: İstanbul Ankara İzmir Bursa Antalya
Foto Galeri Çok kuvvetli olacak 2 gün sürecek! Meteoroloji ve Orhan Şen uyardı 50 ilde alarm: İstanbul Ankara İzmir Bursa Antalya Galeriye Gözat