BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.472,06
HABER /  GÜNCEL

Hainlerin planı bozuldu

Van'ın Başkale ilçesinde terör örgütü PKK tarafından köy yoluna döşenen 2 adet mayın imha edildi.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmalar sonucu, ilçenin Esenyamaç köyü yakınlarında terör örgütü PKK tarafından yola mayın döşendiği bilgisine ulaştı.

Bomba arama köpeği ve mayın arama dedektörleriyle bölgede inceleme yapan jandarma ekipleri, ilçenin Esenyamaç köyünün Sualtı mezrası yakınlarında yola tuzaklanmış mayın tespit etti.

Köy yolunun trafiğe kapatılmasıyla birlikte mayına müdahale eden ekipler, tuzak amaçlı bir başka mayının da bölgede olduğunu belirledi. Özel kıyafetli bomba imha ekiplerinin çevre güvenliğini almasının ardından tuzaklanmış mayınlar fünye ile patlatıldı.

Mayınların etkisiz hale getirilmesiyle birlikte, olay yerinde 3 metre genişliğinde, 2 metre derinliğinde 2 ayrı çukur oluştu.

Jandarma yetkilileri, patlatılan mayının terör örgütü PKK tarafından daha önceden yola döşendiğinin tespit edildiğini, 2. mayının ise ilk patlamada yardıma gelecek kişilerin zarar görmesi için bırakıldığının belirlendiğini söylediler.

Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydettiler.