BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  GÜNCEL

Hırsızlar gündelikçi çalışıyor

Kiralık katil olur da hırsızı olmaz mı? Büyük soyguncular zahmete girmiyor. Günlük para karşılığı hırsız çalıştırıyorlar.

Abone ol Hırsızlık sektörü büyüdü, taşeron hırsızlar ortaya çıktı. İşsiz gençler günlük ücret karşılığı ev ve işyeri soyuyorlar. Karın tokluğuna çalışan hırsızlar yoksul memleketlerden getiriliyor.

İstanbul'da günlük olarak aldıkları 30 YTL karşılığında hırsızlık yaptıkları öne sürülen 4 kişi yakalandı.

Fenerbahçe Yeşilkır Sokak'taki bir apartmanda hırsızlık yapıldığı yolundaki ihbarı değerlendiren Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay yerine ulaştıklarında S.S'yi (17) üzerindeki bir miktar ziynet eşyası ile gözaltına aldı.

S.S'nin ilk ifadesinde birlikte suç işlediği bazı arkadaşlarının da Beyoğlu Tarlabaşı Bulvarı'nda faaliyet gösterdiğini söylemesi üzerine burada yapılan araştırmada da Abdülvasif Y. (28), Recep B. (18) ve H.E.S. (17) de yakalandı.

DİYARBAKIR'DAN GETİRİLDİLER

Çeşitli tarihlerde Kadıköy, Merter ve Beyoğlu başta olmak üzere çok sayıda adresten hırsızlık yaptıklarını belirtilen 4 kişinin, bir kişi tarafından Diyarbakır'dan getirildikleri ve günlük olarak aldıkları 30 YTL karşılığında suça teşvik edildikleri öğrenildi.

Bu kişilerle birlikte yaklaşık 15 bin YTL değerinde altın, inci, pırlanta, saat, cep telefonları ve suçta kullanılan tornavida ile levye ele geçirildi.