BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.469,37
HABER /  POLİTİKA

Gül DTPlilere neler söyledi?

Cumhurbaşkanı Gül DTP'lilerle görüşmüştü? Neler konuşulduğuna dair Gül bugün ipucu verdi.

Abone ol Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Kiminin Kürt, kiminin terör, kiminin Güneydoğu dediği sorun, Türkiye'nin sorunudur. Bu bir partinin, bir grubun sorunu değil'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Zirvesi'ne katılmak üzere Senegal'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

DTP heyetiyle dün yaptığı görüşmenin içeriğine ilişkin bir soru üzerine Gül, DTP'nin TBMM'de grubu olduğunu, kendisinin de herkesin cumhurbaşkanı olduğunu söyledi.

DTP'nin talebi üzerine görüşmeyi kabul ettiğini belirten Gül, "Partilileri dinledim, kendilerine tavsiyelerde bulundum ve görüşlerimi söyledim" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, "(Kürt sorununun barışçı yollardan çözümü gerekir) şeklinde ifadeniz oldu mu?" sorusu üzerine, "Kiminin Kürt, kiminin terör, kiminin Güneydoğu dediği sorun, Türkiye'nin sorunudur. Bu bir partinin, bir grubun sorunu değil. Bu meselenin bir muhatabı varmış gibi algılamamak gerekir. Siyasi partilerin görüşleri vardır, DTP'nin de bu konudaki görüşlerini dinledim. Başta siyasi partiler ve siyasetçiler olmak üzere herkesin sorunların çözümüne yardımcı olması gerekir" diye konuştu.