BIST 9.889
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.455,83
HABER /  MEDYA

Habertürk'te işten çıkarma sürüyor! Kürşat Oğuz gönderildi tartışma programları da bitiriliyor

Habertürk'ün öncülük ettiği Ciner Medya Grubu'nda seçim sonrası hareketlilik sürüyor. Yazarlardan sonra Habertürk'ün Programlar Koordinatörü ve ünlü ekran yüzü Kürşad Oğuz kanal ile yollarını ayırdı.

Abone ol

Ciner Medya Grubu'nda seçim sonrası hareketlilik sürüyor. Habertürk'ün Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kanalda siyasi tartışma programlarını bitirme kararı aldığı belirtilmişti. Önce yazarlarla yollarını ayıran bünyesinde tuttuğu yazarlara da siyaset yazma yasağı getiren Ciner Medya, şimdi de Habertürk TV Programları Koordinatörü ve ünlü ekran yüzü Kürşad Oğuz kanal ile yollarını ayırdı.

Kürşat Oğuz uzun yıllardır Habertürk'teydi

Oğuz, kanalda daha öncesinde Haberturk.com Yayın Koordinatörlüğü, Habertürk Gazetesi Yayın Yönetmen Yardımcılığı ve Habertürk TV Yayın Koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuş ve 2020 Ağustos ayında Genel Yayın Yönetmenliği'ne getirilmişti. Oğuz, kanalda son olarak sunuculuk ve Habertürk TV Programları Koordinatörü görevlerini yürütmekteydi.

Sıra tartışma programlarına geldi

Kürşad Oğuz ile yolların ayrılmasındaki sebebin, kanalın değişen yayın politikası gereği tartışma programlarına yer verilmeyecek oluşu gösteriliyor.

Ayrıldım değil, kibarca ayrı düşürüldüm

Kürşat Oğuz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "'Bütün hikâyeler ya İlyada gibi savaş ya Odysseia gibi yolculuktur' diyor Raymond Queneau. Ben, kendi hikâyemin, kâh savaş kâh yolculuklarla geçen Habertürk’teki 15 yıllık bölümünü noktalıyorum" dedi.
Oğuz, şöyle devam etti: "Newsweek’inden internetine, gazetesinden televizyonuna bu yolculukta çalıştığım tüm arkadaşlarıma minnettarım; kırdığım kalplerden özür dilerim; başta Sayın Kenan Tekdağ olmak üzere buralarda destek olan tüm yöneticilerime teşekkür ederim."
Oğuz ayrıca, "Ayrıldım değil, kibarca ayrı düşürüldüm demekten utanacak biri değilim. Velâkin bu son yolculuğa neden ve nasıl çıktığım, başka bir hikâyenin konusu…" ifadelerini kullandı.