BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.382,86
HABER /  POLİTİKA

Güle Vanda sevgi seli

Cumhurbaşkanı Gül, Doğu gezisinin ilk durağı Van'da sevgi seliyle karşılaştı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Doğu ve Güneydoğu gezisinin ilk durağı Van'da coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Halkın yoğun sevgi gösterilerinde bulunduğu karşılama töreninde Cumhurbaşkanı Gül de zaman zaman aracını durdurarak halkın sevgi gösterilerine karşılık verdi.

Gül, kentin en işlek Cumhuriyet caddesinde ise güllerle karşılandı. Gül'ün Van ziyaretinden ise en fazla sivil toplum örgütleri memnun kaldı.

Hava kuvvetlerine ait VIP uçakla Van Ferit Melen Havalimanı'na gelen Cumhurbaşkanı Gül'ü, Vali Özdemir Çakacak, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Abdullah Atay, Bediye Başkanı Burhan Yenigün ve içinde DTP'li Van milletvekillerinin de yer aldığı bir gurup karşıladı.

Halkın, 6 km'lik yol boyunca yoğun sevgi gösterileride bulunduğu Gül, zaman zaman aracını durdurarak ve aracından inerek halkın seviç gösterilerine karşılık verdi. Yol boyunca Vanlılar Gül'ü, güllerle karşıladı. Yol boyunca "sen Türkiye'nin gül'üsün, Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde Van Valiliği'ne geçen Gül, bir süre kentteki bürokratlarla görüştü. Gül, daha sonra Van'daki 27 sivil toplum örgütü ile biraraya geldi.

GÜL, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ TEMSİLCİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Gül, şehirdeki 27 sivil toplum örgütünün temsilcisi ile yaklaşık 1 saat görüştü. Toplantıya katılanlar, görüşmede çok önemli mesajlar verildiğini dile getirirken, toplantıda düşüncelerini Cumhurbaşkanı Gül'e ileten Van Kadın Derneği Başkanı Zozan Özgökçe, Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmenin çok olumlu geçtiğini ve Van'daki kadınların sorunlarını içeren bir dosyayı sunduklarını belirtti. Özgökçe, Cumhurbaşkanının kendilerini görüşmeye davet etmiş olmasından büyük onur duyduğunun altını çizerek, "Aslında bu daveti hiç beklemiyorduk. Sabah saatlerinde bizi Valilikten arayıp Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bizimle görüşmek istediği talebi iletilince şaşırdık. Toplantıya katıldıktan sonra başta ben olmak üzere hepimiz Abdullah Gül'e olan karşı düşüncelerimizin hepsi değişti" dedi.

Özgökçe, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü'nün bayan adayın seçilmemesinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını ilettiğini, ayrıca, kabinede kadınların bir bayanla temsil edilmesinin de kendilerini rahatsız ettiğini ifade ettiğini aktardı. Özgökçe, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün toplantıda, Van halkının kendisine göstermiş olduğu coşkulu karşılamadan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, Gül'ün, Türkiye'deki herkesin Cumhurbaşkanı olacağı mesajını verdiğini belirtti.

Özgökçe, görüşmeden Gül'ün ayrıca, "Farklılıklarımıza saygı duymak gerekiyor. Bunlar, mozaiğimizin bir parçasıdır. Sorunları iyi niyetle çözebiliriz. her şeyi konuşarak çözeceğiz. İlk yurtiçi gezilerime Van'dan, buradan başlamam da herkesin Cumhurbaşkanı olacağımın bir göstergesidir. Burası da, Ankara da Türkiye'dir. Geçmişte sıkıntılar yaşanmış olabilir. Önümüzde sorunlar da olabilir. Bundan sonraki dönemlerde sorunlarımızı çözmek için birlikte çalışacağız. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayacağız. Bölgeler arası gelişmişlik sorunun çözümü içinde çalışmalar yapacağız " sözlerini ifade ettiğini belirtti.

"BİR CUMHURBAŞKANININ BİZİ BU ŞEKİLDE DİNLEMESİ BİZİ UMUTLANDIRDI"

Bu arada, bir saate yakın süren toplantıya katılan Van Aktif İşadamları Derneği (VASİAD) Başkanı Ali Çiçeksay, Cumhurbaşkanı Gül ile yapılan görüşmenin çok faydalı geçtiğini, Doğu Anadolu'ya verilen önemi gördüklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül'ün toplantıya katılan herkesi tek tek dinlediğini belirten Çiçeksay, "Cumhurbaşkanımız Gül, bölgemiz ve Türkiye ile ilgili bizi çok umutlandırdı. Özellikle geri kalmış bölgelerle ilgili kalkınma programı hazırlanacağını ifade etti. Bu da bizi çok mutlu etti. Bir Cumhurbaşkanının bizi bu şekilde dinlemesi bizi umutlandırdı. Bu Cumhurbaşkanı ve hükümetten çok şey bekliyoruz" dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Van Şube Başkanı Sinan Hakan ise Cumhurbaşkanı Gül'e, "Siz demokrasinin en güzel göstergesisiniz. Bu halk sizden çok şey bekliyor. Bölgemiz çok geri kaldı. Sizin desteğinizi bekliyoruz" şeklinde beklentilerini aktardığında, Cumhurbaşkanı Gül'ün; "Türkiye'nin her tarafı birdir. Kalkınmada bölgesel farklılıklar olabilir. Biz de buradan başladık" şeklinde cevap verdiğini söyledi. Gül, sivil toplum örgütlerinin ardından, Yüzüncü Yıl Ünivesitesinede kısa bir ziyarete bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, yarın, sabah kahvaltısı yaptıktan sonra, Başkale ilçesine geçecek. Gül, yarınki ziyaretine Başkale, Yüksekova ve Hakkari ile devam edecek. Gül, yarın yapacağı ziyaretlerde de sivil toplum örgütlerine büyük önem verecek.