BIST 9.562
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.488,98
HABER /  GÜNCEL

Hakkaride korkunç infaz

Hakkari'de, iki aşiret arasındaki husumet adeta savaşa döndü!

Abone ol

Hakkari'de, henüz tesbit edilemeyen bir nedenle iki aşiret arasındaki kavgada, önü kesilerek taranan minibüste 2 kişi hayatını kaybederken, bir kişi de ağır yaralandı.

Hakkari merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Işık köyünde yaşayan Nişeyi ve Zirki aşiretleri arasında daha önceden devam eden kavga sonucunda önü kesilen araç tarandı. Olayda 2 kişi hayatını kaybederken, bir kişi de ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Hakkari merkeze bağlı Işık köyünde daha önce arazi ve çeşitli sebeplerden dolayı aralarında husumet bulunan Nişeyi ve Zirki aşiretleri arasında kavga çıktı. Akşam saatlerinde köye gitmekte olan H.A yönetimindeki minibüs yolda durduruldu. Araçta bulunan iki taraf, silahlı ve sopalı kavgaya tutuştu.

Çıkan kavgada M.A ve Ç. ismindeki bir genç kız olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan B.A. Hakkari devlet hastanesine getirildi. Olaydan sonra hakimiyeti sağlayan güvenlik güçleri, olayın daha da büyümesini engelledi. Ancak, köydeki iki taraf arasındaki gergin bekleyişin devam ettiği öğrenildi.