BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

İsrail Suriyeyi vurdu!

Amerikalı bir yetkili, İsrail'in Suriye içinde bir hava saldırısı düzenlediğini iddia etti.

Abone ol

Amerikalı bir yetkili, İsrail'in geçen hafta Suriye içinde bir hava saldırısı düzenlediğini iddia etti.

AFP'ye bilgi veren adı açıklanmayan savunma yetkilisi, vurulan hedefi bilmediğini, ancak bunun Lübnan'daki Hizbullah grubunun yeniden silahlanmaması için Suriye'ye bir uyarı olduğuna inandığını söyledi.

Yetkili, hava saldırısının hızlı olduğunu, ancak çok önemli olmadığını kaydetti. AP ajansına da yine adı açıklanmayan bir Amerikalı yetkili benzer bir bilgi vererek, İsrail'in geçen hafta Suriye'nin iç kesimine bir hava saldırısı düzenlediğini, hedefi bilmediğini belirtti.

CNN televizyonu ise, Amerikan hükümet kaynaklarına dayanarak İsrail'in Suriye üzerinden Lübnan'a giden İran silahlarını vurduğunu öne sürdü. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü de, bu bilgiyi doğrulayıp doğrulamayacaklarını soran gazetecilere ''Hayır'' dedi ve bu konunun İsrail ya da Suriye hükümetleriyle konuşulması gerektiğini söyledi.

Şam yönetimi, perşembe günü İsrail uçaklarının ülkenin kuzeyinde düşmanca bir eylemde bulunduğunu, uçaklara ateş açıldığını bildirmişti. Şam, bugün de İsrail'in bu davranışının egemenliğin ve 1973 savaşından sonra varılan anlaşmanın ihlali olduğunu belirtmiş ve İsrail'i BM'ye şikayet etmişti.