BIST 10.232
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.404,90
HABER /  DÜNYA

Şalitin yeri değiştirildi

Kanal 2 Televizyonu, kaçırılan İsrail askeri Gilad Şalit'in yerinin değiştirildiğini duyurdu

Abone ol

İsrail'in Kanal 2 Televizyonu, kaçırıldıktan sonra 1,5 yıla yakın zamandır Gazze'de tutulan İsrailli asker Gilad Şalit'in yerinin değiştirildiğini duyurdu.

Televizyon, Hamas'ın Şalit'i tutulduğu yerden alarak başka bir yere naklettiği haberini, Gazze Şeridi'ndeki Hamaslı kaynaklara dayandırdı.

Haberle ilgili yorum yapan bir uzman da, Şalit'in saklı tutulduğu yerin değiştirilmesinin, İsrail özel timlerinin cuma günü Refah'ta düzenledikleri operasyonda Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın komutanlarından Muhaviş El Kadı'yı yakalamalarının ardından, El Kadı'nın “konuşabileceği” endişesiyle gerçekleştirildiği tahmininde bulundu.

İsrail özel timleri, kılık değiştirerek Refah'ta sınırdan 2 kilometre kadar içeriye girip, evinin bahçesinde çalışan Muhaviş El Kadı'yı yakalayarak İsrail'e getirmişlerdi.

İsrail Ordusu, operasyonu doğrulamamasına rağmen, daha sonra bir açıklama yapan İsrail İç Güvenlik Bakanı Avi Dihter, ele geçirilen üst düzey Hamaslı'nın istihbarat açısından yararlı olacağını ve kaçırılan İsrail askeri Gilad Şalit ile ilgili pazarlıklarda koz olarak kullanabileceğini söyleyerek, İsrail timlerinin “ele geçirme” olayını doğrulamıştı.

Olayın ardından Hamas güvenlik güçleri soruşturma açmış ve 3 Refahlı'yı “İsrail ile işbirliğinde bulundukları ve Muhaviş'in kaçırılmasına yardımcı oldukları” gerekçesiyle tutuklamıştı.