BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.440,70
HABER /  SPOR

Cimbomda Emre bilmecesi

Adnan Sezgin Emre transferinde son kararın henüz verilmediğini açıkladı

Abone ol

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, sakat futbolcular Arda, Sabri ve Hakan'ın yerlerini, kadrodaki diğer futbolcuların dolduracağına inandığını söyledi.

Sezgin, 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (GSYİAD) ''Sezona Merhaba'' partisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, sakatlanan futbolcuların çok önemli olduğunu ve bu duruma çok üzüldüklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Takım için büyük kayıp, ancak sonuçta milli ve kutsal bir görev vardı. Futbolda sakatlık doğal. Umarım kısa sürede sahalara dönerler, hem Galatasaray'ın, hem de milli takımımızın hizmetinde olurlar. Galatasaray'ın kadrosu geniş. Kadroda bulunan diğer oyuncular, onların eksikliklerini hissettirmeyeceklerdir. Kaliteli bir kadroya sahibiz. Özellikle böyle zamanlar, forma şansı bulamayan oyuncuların kendilerini ispatlamaları için bir şans.''

Adnan Sezgin, Galatasaray'a geleceği yönünde son günlerde basında hakkında haberler çıkan Emre Belözoğlu ile ilgili, ''Bir değerlendirme yapılabilmesi için tüm konuların açığa kavuşması lazım'' dedi.

Sezgin, Galatasaray'ın, Emre'nin kulübüne 3,5 milyon pound önerdiği şeklindeki İngiltere'de bir gazetede çıkan haberin asılsız olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''Ama şunu biliyorum, Emre gözlerini Galatasaray'da açtı. Bu kulübe 13 yaşında geldi. Galatasaray'da büyüyüp, Galatasaray terbiyesini alıp başka kulübe gitmek kolay değil. Emre'nin Galatasaray'a gelip gelmeyeceğini zaman gösterir, ama ben varsayımlar üzerine yorum yapmıyorum. Bu konuda da hocamızla bir toplantı yapmadık, çünkü varsayımlar üzerinde değil, gerçekleşen konular üzerinde değerlendirme yapıyoruz. Emre'nin, Newcastle United'da mutsuz olduğunu biliyorum, ama bana daha önce, Avrupa'da bir süre daha oynamak istediğini söylemişti. Tüm konular açığa kavuştuktan sonra transfer konusunda bir değerlendirme yapılabilir.''

Kaleci Orkun: Formayı hakeden giyer

Galatasaray'ın genç kalecisi Orkun, sarı-kırmızılı takımda hem kendisinin, hem de Aykut'un iyi birer kaleci olduğunu ifade ederek, ''Çok çalışıp, hak eden formayı giyer'' dedi.

Orkun, ligin ortalarında mücadele eden bir takımdan Galatasaray'a gelip, alışmanın bir süre aldığını, ancak bunu aştığını dile getirerek, ''Gelecekte daha iyi olacağım, ama Galatasaray'da iki iyi kaleci var. Kimin oynayacağı, teknik direktörümüzün kararıdır. Çok çalışıp, hak eden formayı giyer'' diye konuştu.
Milli takımın Malta ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşma sonrasında ay-yıldızlı futbolcular ve teknik heyetin sert eleştirilere maruz kaldığını savunan Orkun, ''Ama onlara destek olmamız gerekiyor, çünkü yarın oynayacakları Macaristan maçı var. Morallerini yükseltip, arkalarında olmamız gereken bir dönem'' diye görüş belirtti.