BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,64
ALTIN 2.384,01
HABER /  GÜNCEL

Türbanlı modacının dekoltesi

New York Moda Haftası'na ödeneği kesilen Atıl Kutoğlu yerine, türbanlı modacı gitti.

Abone ol

Uzun süre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünisa Gül için modern türban tasarımları yaptığı iddiasıyla gündeme gelen Atıl Kutoğlu'nun ödeneği kesildiği için katılamadığı New York Moda Haftası'nda bir başka Türk modacı vardı.

YALÇIN: DÜNYA BENİ İZLİYOR

Türbanıyla dikkat çeken Türk moda tasarımcısı Rabia Yalçın, ‘Katre' (Damla) adını verdiği kolleksiyonunu, New York Couture Moda Haftası kapsamında düzenlenen sergiledi. Yalçın, New York’un ünlü Saint Regis Oteli'nin balo salonundaki defilede, yaratıcı tasarımlarıyla izleyicilerden yoğun alkış aldı. Defile öncesi, tasarımlarını sunan güzel mankenlerle bizzat ilgilenen Rabia Yalçın, New York Moda Haftası'na yoğun ısrarlar sonucu katılduğını söyledi. Tasarımlarına ilişkin oldukça iddialı konuşan Yalçın, “Benim buraya gelmem için çok ısrar ettiler, indirim bile yaptılar. Dünya beni takip ediyor'' dedi.

TASARIMLARIMLA GÖRÜŞÜM ARASINDA ÇELİŞKİ YOK

Kendisi türbanlı olmasına karşın, bazı tasarımları dekolte sayılabilecek giysilerden oluşan Rabia Yalçın'a, Amerikan medyası da yoğun ilgi gösterdi. Yalçın, Amerikalı ve Türk gazetecilerin, yarattığı giysiler ve kişisel yaşam biçimi arasında çelişki olup olmadığına ilişkin soru üzerine, “Çelişki olduğunu zannetmiyorum. Benim bu yaptığımı çelişki olarak kabul edersek, dünyayı çelişkiye sürüklemiş oluruz. Dünyada her tür insan var. Ben, benim gibi düşünmeyen, benim gibi görünmeyen bir insana, insan olduğu için hoşgörüyle kucaklarsam, dünyada daha çok barış olacağına inanıyorum'' karşılığını verdi.