BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.413,27
HABER /  SPOR

İstanbul aday olacak mı?

İstanbul Olimpiyat Hazırlık ve Düzenleme Kurulu 2016'ya adaylığı tartışıyor!

Abone ol

İstanbul Olimpiyat Hazırlık ve Düzenleme Kurulu (HDK), yaptığı toplantıda İstanbul'un 2016 Olimpiyatları'na adaylığı konusunu görüştü.

Göreve geldikten sonra ilk kez HDK'ya başkanlık yapan spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Olimpiyatevi'nde yapılan ve 2 saate yakın süren toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, 2016 Olimpiyat Oyunları için adaylık konusunu görüştüklerini belirterek, "Birkaç güne kadar bazı görüşmeler yapmam lazım, ondan sonra kararımızı vereceğiz. Karar için son gün perşembe" dedi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı ise, "2016 oyunları için 'Bir nefes alalım' diyoruz" ifadesini kullandı.

Olimpiyatları 2008'de Çin'in, 2012'de de Londra'nın yapacağını kaydeden Bayatlı, şunları söyledi:

"2016'yı, Londra'dan sonra yapabilmek çok güç bir olay. Bu nedenle şansımızı yüksek görmüyorum. Şansımız yüksek değilse, 'Bu işe girmeyelim' diye düşüyoruz. Sayın Bakanımız düşünecek, görüşecek. Aslında karar TMOK'un, ama bizim devletimize saygımız büyük. Onlar 'Yapalım' derse, yapmaya devam edeceğiz, ama bir şartla. O zaman çok yeni bir kadro ve reorganizasyon lazım. Profesyoneller lazım. 2020 için tüm tesisleri yapacak, tüm tanıtımı yapacak profesyonel bir kadro lazım. 'HDK'da para vardı, yoktu' gibi konuşmaları bırakacağız, kendimizi bu işe vereceğiz. Belediye de başka kuruluşlar da bu işe girecek, ancak böyle olur."