BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.413,31
HABER /  DÜNYA

11 Eylül saldırısı anıldı

11 Eylül 2001'de İkiz Kuleleri hedef alan terör saldırısında ölenler törenle anıldı.

Abone ol

ABD'nin New York kentinde, 11 Eylül 2001'de İkiz Kuleleri hedef alan terör saldırısında ölenler törenle anıldı.

Saldırı gününden kalan yer yer yırtılmış bir Amerikan bayrağının New York polis bandosu eşliğinde kürsüye getirilerek açılmasıyla başlayan tören, ilk uçağın İkiz Kulelere çarptığı an olan yerel saatle 08.46'da çalan çanla devam etti.

Saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Michael Bloomberg, "O gün kendimizi yalnız hissettik ama bu uzun sürmedi. Tehlikeye rağmen o gün bütün New Yorklular buraya koştu. Aradan altı yılgeçti, ama bizim yerimiz hep burada hayatını kaybedenlerin yanı oldu" diye konuştu.

Bu yıl altıncısı düzenlenen tören, alandaki inşaat sebebiyle her sene yapıldığı İkiz Kuleler enkaz alanında değil, yakınındaki Zuccotti Park'ta gerçekleştirildi.

Ellerinde sevdiklerinin fotoğrafları ve çiçeklerle parkı dolduran kalabalık, yoğun yağmura rağmen erken saatlerden itibaren tören alanına geldi.

Geçen yıllarda olduğu gibi, saldırıda hayatını kaybeden yaklaşık 3 bin kişinin tek tek adlarının okunduğu törende bu yıl bu görevi itfaiyeciler, polis memurları ve diğer kurtarma görevlileri yerine getirdi.

Bu arada "11 Eylül'ü Araştırın" (Investigate 9/11) yazılı tişörtler giymiş bir grup tören alanının dışında sessiz bir gösteri yaptı.