BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
HABER /  POLİTİKA

Gül TIR'daki 'devlet sırrını' açıkladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MİT ile savcı arasında krize neden olan ve Suriye'yi gideceği belirtilen TIR ile ilgili soruları cevapladı.

Abone ol

MİT görevlilerin "devlet sırrı" diyerek aratmadığı TIR'da insani malzemelerin bulunduğunu ifade eden Gül, TIR'ın Suriye'deki Türkmenler'e yardım götürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Habertürk'te gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Devreye Birleşmiş Milletler'in bile girdiği ve MİT ile savcılık arasında krize neden olan TIR'ın insani malzeme taşıdığını söyleyen Gül, Suriye'de bulunan Türkmenler'i işaret etti. İşte MİT görevlilerinin "devlet sırrı" diyerek aratmadığı TIR ile ilgili o açıklama;

"Suriye'nin özellikle Türkiye sınırlarına yakın taraflarında çok radikal kesimler ortaya çıktı. Bütün bunların arasında ezilen çok kötü şartlar arasında kalan bir Türkmen grubu var. Suriye'deki Türkmenlere yardım yapmak bizim borcumuzdur. Bu TIR mesesinin Suriye'deki Türkmenlere yardım götüren bir araç olduğunu söylediler. O TIR'ın ne olduğunu sordum, bana da söylenen budur."