BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

MİT Zarrab konusunda uyardı mı?

MİT'in Zarrab için Başbakan Erdoğan'ı uyardı iddiası ortalığı karıştırdı.

Abone ol

Ankara kulislerinde bugün ilginç bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre MİT, aylar önce 17 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili olarak Başbakan'ı uyarmış. İşte o ilginç iddianın ayrıntıları;

Başbakan Erdoğan'ın komplo olarak nitelendirdiği 17 Aralık operasyonuyla ilgili tartışmalar sürüyor. Mahkemenin tutuklama kararının ardından mahkeme seyri devam ederken, hükümet operasyona ilişkin özellikle emniyet cephesinde çok kritik adımlar attı. Son olarak Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire’de dinleme, teknik-takip PKK masası gibi önemli şubelerin başında bulunan 12 müdür ve müdür yardımcısı görevden alındı.

MİT UYARDI İDDİASI

Bu arada Ankara kulislerinde dolaşan bir diğer iddiaya göre MİT, aylar önce 17 Aralık operasyonuyla ilgili tutuklanan Reza Zarrab konusunda Başbakan Erdoğan'ı uyardı. İddiaları gündeme taşıyan T24 adlı haber sitesinin iddiasına göre raporda, Muammer Güler ve Zafer Çağlayan ile yakın ilişkide olduğu ve kardeşi Mohammed Zarrab’ın TC vatandaşlığına kabulü için bakanlarla görüştüğü, birlikte Umre’ye gidip geldikleri, Çağlayan’ın oğlunun 12 Nisan’daki düğününde Ebru Gündeş’in sahne aldığı, Barış Güler’e "danışman" sıfatıyla iki yıl boyunca 15 bin dolar aylık vereceği yolunda iddialar yer aldı.

ZARRAB YASAKLANABİLİR İDDİASI 

Raporda, Zarrab’ın yakın gelecekte ABD’nin "yasaklı kişiler" listesine girebileceği, Türkiye’deki faaliyetleri nedeniyle Türkiye-AB ilişkilerinde sorun yaşanabileceği, Çağlayan ve Güler ile ilişkisinin ortaya çıkması halinde bu durumun hükümet aleyhinde kullanılabileceği uyarısı yapıldığı da belirtiliyor. Raporu sunduğu belirtilen MİT mensubunun 17 Aralık operasyonu öncesinde MİT’in bu konuda Başbakan'ı bilgilendirdiğini aktardığı öne sürüldü.