BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.423,56
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google video bu kez hırsız yakalattı

Google fotoğraf ve videoları bu kez hırsız yakalattı. Polis, googlenin sokak görüntülerinden tespit edilen iki hırsızı yakaladı

Abone ol

İNTERNETHABER\Dış Haberler

Genç bir çocuğa saldıracakken google trafından yakalandılar. Holllanda polisi hırsızlık yaptıklarından şüphelendikleri iki kardeşi tutukladı. Mağdurun yüzü google tarafından kapatıldı.

14 yaşındaki kapkaççı geçen Eylül de ,bisikletindeki Groningen adlı çocuğu ssessizce izleyerek üzerine atlayıp 140 eurolık cep telefonunu çaldılar. Polis ilkin suçluların izini bulamadı. Fakat mağdurun Mart ayında onlarla temasa geçmesi sonucu iki kapkaççının sokak görüntüleri izlendi.

Fotoğrafta yüzleri belirgin olarak görünmeyen suçlular için polis google ile temasa geçti. Dedektifler hırsızlık ekibinde olan kardeşlerden birini tanımladı.
Savcı kimlikleri açıklanmayan suçlular kakkında suç duyurusunda bulunacak.Groningen şehrinin polis sözcüsü Paul Eidanus, Hollanda da ilk defa bir sokak görüntüsünün cezai soruşturma gerektiren bir durumda kulllanıldığını söyledi.

"Bizim için bu benzersiz birşey " diyen sözcü,bu fotoğraf suçluların bulunması konusunda bize epey katkı sağladı.

2007 den bu yana dünya çapında 100 den fazla şehirden bu sokak görüntüleri yaygınlaştı.Pantagon da dahil pekçok kurum ve kişi bu görüntülerin çekilmemesi için şikayette bulundu.