BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.398,77
HABER /  SPOR

Aslandan bomba transfer

İnanılmaz ama bu da oldu. Kartal opsiyonu unuttu. Cimbom, Beşiktaş'ın yıldız oyuncusunu kaptı... İşte transferde son dakika

Abone ol

Günün flaş transfer haberi Galatasaray cephesinden geldi. Aslan,  Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Gökhan Zan'ı aldı...

Beşiktaş'ın opsiyon maddesi olmasına rağmen Gökhan Zan ile olan sözleşmesini uzatmamıştı. Başarılı savunma oyuncusunu fırsattan istifade

BEŞİKTAŞ ŞOKE OLDU!..
Başkan Yıldırım Demirören haberi
duyunca "hayırlı olsun" demekle
yetindi.

Beşiktaş Kulübünden gelen
açıklamada ise "Gökhan Zan'ın
isteyeceği ücretle ilgili bugün
talebini beklerken başka kulüple
anlaştığını öğrendik" denildi.

Galatasaray kaptı.

Galatasaray, başarılı savunma oyuncusuna 2 yıllık sözleşme imzalattı. Galatasaray yaptığı resmi açıklamayla da bu flaş transferi duyurdu.

KARTAL'IN UNUTKANLIĞI

Beşiktaş'ın Gökhan Zan'ın sözleşmesindeki "uzatma opsiyonunu" kullanmamasının Genel Sekreter Kenan Öner'in unutkanlığından kaynaklandığı öne sürülmüştü.

GALATASARAY'IN UEFA'DAKİ
RAKİBİ BELLİ OLDU. İSMİ İLE BARIŞIK
OLMAYAN BİR KAZAK TAKIMI.
[PAGE]



UEFA Avrupa Ligi 1. ve 2. ön eleme turu kuraları, bugün İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi. Sarı kırmızılıların UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi belli oldu. G.Saray, Kazakistan ekibi Tobol ile karşılaşacak.

1. Ön Eleme maçları 2 ve 9 Temmuz'da oynanacak. Galatasaray'ın mücadele edeceği 2. Ön Eleme Turu maçları ise 16 ve 23 Temmuz'da oynayacak. Sarı kırmızılı ekibimiz ilk maçını deplasmanda, ikinci maçı ise evinde oynayacak.

UEFA Avrupa Lig'ndeki diğer temsilcilerimizden Trabzonspor, mücadeleye play-off aşamasından başlayacak ve bu turu geçerse gruplara kalacak.

Fenerbahçe ise UEFA Avrupa Ligi'ne 3. Ön Eleme Turu'ndan itibaren dahil olacak ve gruplara kalması için 2 tur geçmesi gerekecek. Galatasaray ise 2. Ön Eleme'den başlayacağı UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde gruplara kalabilmek için 3 tur geçmek zorunda kalacak.

TOBOL NASIL BİR TAKIM?

Tobal Galatasaray'ın eleyebileceği bir takım ancak deplasman maçı zorlu olacak. Galatasaray, iklim ve saha koşullarında zorlanabilir. Çok da çantada bir keklik takım olmadığı söyleniyor. Özellikle tüm Kazak takımları kendi sahalarında dirençli oynuyorlar. Çoğunlukla Kazak futbolculardan oluşuyor ama Rus, Moldova ve Bulgar oyuncuları da var. Kazak oyuncuların birçoğu da Rus kökenli...

İSİM BEĞENMEYEN TAKIM

Tobol Kostanay takımı, Avrupa'da hiç tanınan bir takım olmamasına rağmen ülkesinin en önemli kulüplerinden biri durumunda. 1967'de kurulan kulübün en ilginç özelliği ise tam 4 kez isim değişikliğine gitmiş olması.  Tobol Kostanay", kulübün tarihindeki 5. isim. İlk ismi Avtomobilist olan kulüp, 1982'de Energetik, 1990'da Kustanayets, 1992'de Khimik ismini aldı. Kulübün bugünkü adı olan Tobol ise 1995'te verildi.

ZİRVE TAKIMI!

1993'ten bu yana düzenlenen Kazakistan Premier Ligi'son 7 sezonunda hep ilk 3'ün içinde yer alan Tobol, buna rağmen şampiyonluk sevinci yaşayamadı. Geçtiğimiz sezonu Kazakistan'ın en önemli ekibi Aktobe'nin ardında averajla ikinci sırada tamamlayan Tobol, bu sezona ise istediği gibi başlayamadı. Tobol, 12 haftası geride kalan Kazakistan Premier Ligi'nde 4. sırada yer alıyor.

AVRUPA'DA TOBOL

Kazak kulübünün Avrupa Kupalarında başarısı bulunmuyor. Tobol, 3 kez katıldığı UEFA Kupası'nda daha tur bile geçemedi

Maçlarını 8000 kişilik Kostanay Central Stadı'nda oynayan Tobol'un teknik direktörlüğünü Dmitriy Ogai yapıyor. Kadrosunda önemli bir oyuncusu bulunmayan Tobol'un 6 yabancı futbolcusu var.

Tobol'un kadrosunda şu futbolcular yer alıyor:
    
KALECİLER: Yaroslav Baginski, Aleksandr Petukhov
 
DEFANS: Artem Chelyadinsky, Stanimir Dimitrov, Aleksandr Shkot, Kairat Nurdauletov, Farkhadbek Irismetov, Oleg Lotov, Daniyar Mukanov
 
ORTA SAHA: Azat Nurgaliev, Evgeni Romanov, Nurbol Zhumaskaliyev (kaptan), Sergei Skorykh, Andrei Kharabara, Vladimir Yakovlev, Sabyrkhan Ibraev, Ruslan Baltiev
 
FORVET: Vyachelslav Serdyukov, Azamat Aubakirov, Georgi Chilikov, Alexandru Golban, Ozan Avcıtucer


LİNCOLN YİNE YAPTI YAPACAĞINI
RİJKAARD'A İLK GOL...

[PAGE]


2. sayfada...

Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de yeni sezon için top başı yaptı. Yeni sezonun ilk antrenmanına izinli olmamasına rağmen ülkesinden dönmeyen Lincoln katılmadı.

Galatasaray, yeni teknik direktörü Frank Rijkaard yönetiminde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde sezonun ilk çalışmasını yaptı.

RİJKAARD'A SEVGİ SELİ

Kalabalık bir taraftar grubunun takip ettiği çalışmada özellikle alt yapıdan gelen futbolcuların çokluğu dikkat çekti. Taraftarlar, teknik direktör Frank Rijkaard'a antrenman sahasına çıktığı andan itibaren sevgi gösterisinde bulundular.

LİNCOLN YİNE YOK

Sarı-kırmızılıların sezonu açtığı ilk gün, yine Lincoln krizi yaşandı. Her tatil dönüşü problem adam haline gelen Lincoln, yine aynı geleneği sürdürdü ve ülkesinden dönmedi.

Galatasaray Kulübü Basın ve Operasyon Sorumlusu Yako İgual, Lincoln’ün izinli olmamasına rağmen ülkesinden dönmediğini ve Brezilyalı futbolcuyla ilgili kararın yönetim kurulu tarafından verileceğini söyledi.

Lincoln'ün ne zaman döneceği konusunda net bir açıklama yapılamazken, yeni teknik direktör Frank Rijkaard'ın Lincoln'un bu davranışını nasıl karşılayacağı da merakla bekleniyor.

SEZON AÇILIŞINDAN FOTOĞRAFLAR

[PAGE]







[PAGE]







[PAGE]



 

[PAGE]



 

[PAGE]