BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.430,21
HABER /  GÜNCEL

Hırsızlar bilimsel makaleleri çaldı

Bir çalışma için Kırıkkale'de araştırma yapan yabancı uyruklu heyeti taşıyan 2 araçtaki malzemeler ile bilimsel notlar çalındı.

Abone ol

Kırıkkale'nin Delice ilçesinde bilimsel bir çalışma için bölgede araştırma yapan yabancı uyruklu heyeti taşıyan 2 araçtaki malzemeler ile bilimsel notlar çalındı.

Edinilen bilgiye göre, bilimsel bir araştırma için Türkiye'ye gelen Macaristan, Slovakya ve İtalyan uyruklu M.T, P.J, M.K, İ.M. ve M.M, Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Büyükyağlı beldesi yakınlarındaki Karanlık Dere mevkisine geldi.

Bölgedeki toprak yapısı hakkında araştırma yapan ve topladıkları çeşitli taşları araçlarına koyan ekip üyeleri bir süre daha yaya olarak çalışmalarını sürdürdükten sonra yakınlardaki bir yol kenarına park ettikleri ZA 876 LV ve BA 819 RU plakalı otomobillerinin camlarının kırıldığını fark etti.

Araç içindeki bir dizüstü bilgisayar, dijital kamera, sırt çantası, bir miktar para, kredi kartı ve bilimsel notlar ile araştırma için çevreden topladıkları taşların çalındığını gören ekip üyeleri, durumu jandarmaya bildirdi.

Jandarma ekipleri bölgede inceleme başlatırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.